Galenskaperna fortsätter!

ÄVEN HELA DENNA VECKA!

Crazy Days hos Bergners Nordsjö Idé & Design tom. 4 nov!!! 

Ta 3 betala för 2 på alla våra lagervaror gällande färg, spackel, verktyg, lim, städ, dörrmattor mm.

Ta 4 betala för 3 på golv, tapeter, kakel och klinker (även beställningar)

VÄLKOMNA!


Stora nygatan 27B

Där bor inte jag.
Men det är väl kanske tur?
Kunde inte låta bli att fastna för dessa bilder från Bolaget. Objektet finns i Malmö och ligger ute för 3,5 miljoner med en kvadratmeteryta på 127. Vilket golv och vilket tak. Och den blaffiga kakelugnen som verkar binda ihop dem. Vackert men liksom jobbigt på samma gång. Så mycket som man inte förmår att ändra. Som om huset är dess eget. Jag skulle aldrig känna mig hemma här. Kanske var det den känslan som fångade min uppmärksamhet?






Foto: Bolaget.se

Fredagspyssel

Helgprojektet kommer häääär!
Har du en tråkig höglatare med tygfront som ser lite sliten ut? Byt tyget mot nåt roligare! Skulle du kunna gissa att det här var en högtalare innan jag sa det? - Trodde väl inte det :) Göm tekniken brukar jag säga, men det är viktigt att välja ett tyg som inte försämrar ljudupplevelsen. (Alltså ett tunt tygeller ett som här; med hål i.) Lägg också märke till den snygga string- hyllan

picture-188.jpg
Foto: Folkbladet, Underbara Klara 

Lampskärm utan skärm

Vad är det för vits? Ett lampskärmsskelett (och jag tror jag just kommit på svenskans längsta och knäppaste ord....). Det vimlar av glödlampor överallt. Till och med Rusta har anstormning. Men detta måster nog vara min absoluta favorit, när inte bara glödlampan syns utan har en liten skärm, fast ändå inte. Om ni såg Äntligen hemma senast så gjorde Karin små sideboards där benstommen bestod av ett stort lampskärmsskelett. Och himmel vad snyggt! (Tyvärr hittade jag ingen bild på detta)

Jag gillar verkligen att den industriella feelingen som smög sig på hos designers, illustratörer och formgivare under förra året hänger kvar. Du kan nog inte påstå att denna lampa inte skulle passa in, för det gör den, överallt. Åter igen; kontraster, kontraster. Det ska missmatcha tills det blir klockrent! En worklamp från Designhouse skulle jag inte tacka nej till.   

Foto: Rum 21

Trasmatteboom

Vadå... Gillar vi skräp?
Dessa härliga trasmattor är från RugCycles nya kollektion lantliga trasmattor. Här har ett kreativt sammarbete ägt rum mellan honom och inredningsarkitekterna Jenny Askenfors och Sofia Ehrengren, samt tv-profilen Linda Lindorff (känd från bland annat Bonde söker fru). Mattorna har själen i det norrländska landskapet där trasmattorna alltid präglat de flesta hem.

Låt mig allmänt få uttrycka det som att man börjar tycka om de fula sakerna man har. Gammalt, slitet, snett, olika mönster, rent trä, rostig metall... Ja, vi gillar skräp! Jag gillar trasmattan. Vilken höjdare till härlig färgklick mot allt det vita, där kanske det enda kulörta som får ha sällskap av mattan är den stora (eller lilla) bokhyllan där böckerna står i färgordning. (Vilket de absolut gör hemma hos mig... kanske inte, med tanke på att mina ägo på bokfronten består av en bok i varje färg. Kanske kan Mr. Perswalls Library vara en lösning?) Jag säger bara: Snyggt.  
 



Foto: RugCycle

Galna dagar på Bergners!

Chefen är på semseter, så nu hittar vi på bus!
Crazy Days hos Bergners Nordsjö Idé & Design tom. 4 nov!!! 

Ta 3 betala för 2 på alla våra lagervaror gällande färg, spackel, verktyg, lim, städ, dörrmattor mm.

Ta 4 betala för 3 på golv, tapeter, kakel och klinker

Dags att göra smarta fynd! Ska du måla om huset till våren? - Köp 3 st 10 liters hinkar valfri utomhusfärg (Både Nordsjö och Jotun) i valfri kulör och betala bara för 2. Du kan spara upp till över 2 000:- ! :D



VÄLKOMNA!


Välj inte- ha båda!

Rutigt hallgolv, eller ljust trägolvplank?
Vilken strålande och fantastisk idé! Se här mina vänner. Fantasi. Det handlar bara om fantasi. Och jag som aldrig varit särskillt förtjust i rutiga golv, här kommer faktiskt lösningen för mig! Fotot är från Alvhem- sidan för drömmare och inspirationstokiga hemälskare. Vacker styling och vackra foton. Alvhem är hemsidan för bränsletomma idéhjärnor som min, idag. God måndag. 





Foto: Alvhem

Det moderna sjuttiotalet

Kunde inte sagt det bättre själv:

  "En klassisk sekelskifteslägenhet med högt i tak, höga golvsocklar och ett hundraårigt golv flirtar med sjuttiotalets möbeldesign och populära material. Men här pratar vi inte "glada sjuttiotalet" med sina härliga färgsprakande textiler i stora mönster i orange och brunt eller den massiva furun. Den mer modernistiska grenen av sjuttiotalets estetik var präglad av stålrör, skumgummi och plast. 

   Den älskade ryamattan har kommit och gått genom åren i olika skepnader och var väl som mest populär på sjuttiotalet men är fortfarande en modern matta. Matbordet DOCKSTA med sin tidstypiska sjuttiotalssilhuett får här får sin revival tillsammans med stolen TOBIAS. Det runda kvadratsmarta bordet på ett ben och stolen med stålram och genomskinligt plastsäte kan både upplevas hypermodernt eller typiskt sjuttiotal. Att blanda olika stilar och plocka ut sina favoriter från olika tidsepoker är ett kul sätt att inreda.
Sekelskifte gillar sjuttiotal och tvärtom - allt passar och man får en ny nästan tidslös stil istället."
Hanna Meijer, Redaktionen


Foto: Ikea Livet hemma

NAP- Den nya svarta

I sammarbete med rum 21 och trendenser.se
Den är redan tjatad om, så ursäkta att jag följer samma trend. Designvärlden, arkitekter och inredare kan inte vara utan den. Stolen NAP, design Kasper Salto, har man älskat sedan den lanserades och det är en stol som kommit för att stanna. Materialet är plast med ben i krom. NAP finns i fyra färger; Milk white (vit), Butter Yellow (gul), Coffee brown och Pepper grey. Finns både med och utan armstöd. Den blir din för 3480:-.  

Eller tävla här och vinn fyra NAP- stolar värde ca 13 920:- ! 
0

Foto: Rum 21.se

Let's start working

Skrivbordslampa någon?
Men vem ska man välja? För mig känns det som en långvarig investering med ny skrivbord-/arbetslampa seda jag velat mellan massor av olika modeller designlampor, men det kanske inte måste vara det längre? IKEA har kommit med så många snygga bordslampor så jag blir helt imponerad. Det kanske blir nåt kul som känns rätt nu för en lagom peng, så jag inte måste gråta när jag tröttnat på den, eller när den är så använd att den börjar hänga med huvudet.. ARÖD kan verkligen vara en kandidat!


Foto:Ikea/ Livet hemma

En hylla att fylla

Gröna höstlöv på gräddhyllan.
Det bästa som kan ha hänt mig i helgen är att jag fått hjälp med att montera diverse el till lampor som aldrig fått chansen att visa vad de går för. Men så går det när man är lampentusiast, men inte elektriker... Samt att jag fått en stor hylla uppborrad, pluggad och skruvad ovanför teven där jag tänkt att den finaste familjen porslin och glas ska få bo. Jag har länge, som ni vet sedan tidigare, trånat efter denna fantastiska skapelse. Och igår lyckades jag bli bjuden på födelsedagskaffe i fallande löv- muggar, vilket gjorde mig alldeles toktaggad. Så idag (eller imorn) ska äntligen Gustavsbergs lilla burk i Stig Lindbergs kollektion berså få flytta in! Det finns nämligen en liten affär i staden som säljer berså.
 Lyckan är gjord, och total.




Foto: Designonline.se

Country Rough

Get the feeling: Cowboy, rustikt och älgjaktstider.
Man plockar inspiration, sen gör man. Så är det alltid. Här har ni ett levande (och nu menar jag inte älgen)exempel på det. Stylingen stod jag och min kollega Nina för. Och inspirationen kommer både härifrån (FORMEX) och härifrån (ELLE interiör). Tapeten på väggen är från kollektionen Eco Tweed (389:-/rl) och golvet är från Pergos Domestic (lagerpris 189:-/m2). Äle inte snyggt så säääg? ;)








Foto: Johanna

Orrefors goes KL

Äntligen, äntligen!
Glastokiga jag har abstinens över att få springa in på Sturegallerian så fort som möjligt bara för att få känna på dessa fantastiska glas från Karl Lagerfeld. Äntligen lanseras  hans första kollektion kristallglas, som nu har världspremiär på Royal design ! Karl Lagerfeld som under förra året stod för den nya snygga designen av diet-coke flaskan, pratar om känslan att få dicka diet-coke ur dessa tunna, men stadiga (dyra) glas, när jag själv skulle känna mig som Obamas högra hand om jag fick äran att ens dricka dyr champagne ur dem...
Ett exempel på pris är champagneglaset i 2-pack för från 2000:- Finns i klarglas, mjölkvitt och svart.
Se filmen bakom kulisserna till kollektionen här. Snacka om önskelista i drömmarna, så snygga!





Foto: Royal Design

Jul igen- tyvärr?

Vintern är påväg
Visst kan det kännas konstigt att plannera för midsommar på jul och tvärt om.
Under FORMEXmässan i slutet av sommaren var det dags för alla inköpare att planera för julen. Och många butiker har faktiskt börjat julskylta. Rött kommer väl alltid passa på julen, men julen börjar mer och mer gå mot grått, beige,vitt, silver och kobolt-blå. Bra, tycker jag! Hur blir din jul?  






Foto: Perfect home

Textila äventyr

IKEA gasar!
En ny kollektion textilier av Océane Delain och Inga Leo är på ingång. BENZY heter kollektionen där mönstren på olika sätt är inspirerade av traditioner.


"Det klassiska paisleymönstret i personlig tappning är här uppdaterat med stjärnor och blommor av Inga, tryckt på 100% bomullssammet.
Gamla detaljrika kartor och böcker om pirater inspirerade Océane att göra BENZY LAND och BENZY SKEPP, tryckt på 100 % ramie, en stark naturfiber som påminner om linne.
I kollektionen, som finns på varuhusen från och med oktober, ingår även rutmönstrade påslakan, gardiner och pläden HERMINE". Ikea/ Livet hemma





 
Foto: Ikea/ Livet hemma


Fråga och få svar!

Trendenser.se
är min absoluta favoritblogg för inreding. Frida Ramstedt hade frågestund, och jag passade på att ställa en fråga till en expert. Såhär var frågan, och såhär säger Frida:

Johanna: Stortrenden kontraster är en spännande och väldigt "i stora drag-trend". Vilka är dina absoluta favoritkontraster bland dagens inredning? Johanna

Frida Ramstedt svarar: Nytt möter patinerat. Exempelvis när man låter ett riktigt slitet träbord få sällskap av sprillans nya stolar.


Och som Geir Oterkjaer sa på föreläsningen under FORMEXMÄSSAN, so 2010 nummer ett: Givna kombinationer. (tex. bord med tillhörande stolar= gööörtråkigt!)  


Foto: Lisbett Wedendahl

It's a big to do

Kära nån då
Känns som om hela min helg kommer bli ett enda stort "att-göra". En helg där jag ska vara hemma i krokarna, men ändå ha fullt upp. Jaja, det är ju roligare med full gas än punktering... I helgen jobbar jag med kontraster och med elementen trä och metall. Som jag nämnde innan ska mitt teak- skrivbord till loppisfynd få sig en förvandling. Hittade även en supersnygg tidningskorg i ljusblått, rostigt stål. Har ni tänkt på att en sån liten sak som en klassisk trä- blyertspenna är supertrendig nu? Hm, träpenna och metallgem.. Hur svårt kan det vara? 
Trevlig helg. 


Foto: swoonstylehome.com

Nu flyttar 50-talet hem till mig!

Det smyger sig på, som en förkylning...
Eller vad säger ni om att smaken för 50-talet snigelkryper sig uppåt, som en sparfond?
Oj, vad konstigt jag beskriver saker märker jag. Hur som heltst börjar jag gilla 50-tals design. På lunchen sprang jag på ett skrivbord i klassisk 50-tals stil för endast 200:- som jag tänkt ska få bli helgens renoveringsprojekt. Tänkte även att Nordsjös nya väggfärg 
Light & Space ska få visa vad den går för. Bilder utlovas som vanligt!   

Ib Kofod-Larsens 50-tals­fåtölj Sälen är framdragen till den nya öppna spisen, som försetts med kassett för naturgas och öppnats upp även mot köket. Tavelcollaget är komponerat av personliga foton och konst från Richards föräldrar. För att skapa den infällda tidskriftshyllan har de ­hackat sig 12 cm in i ytterväggen – i bakkant sitter en ekpanel med led-ljus mellan varje ribba. ­Golvlampa i mässing, form Jonas Bohlin.
Foto: Sköna hem

Nyhet från Intrade

Lyx och flärd!
En av tre nyheter i tapetvärlden hos Intrade är kollektionen Club. Moderna mönster går hand i hand med stil och lyx och landar pladask i en nattklubbskänsla. Slogan för denna kollektion skulle kunna vara något liknande med
"- För dig som vill ha lite mer".

Såhär säger Intrade: "Sobert eller galet- en kollektion med hög glamourfaktor!"




Foto: Intrade

Stockholm: Orangeriet

Stockholms snyggaste bar & cafè
Helgen har spenderats i Stockholm där jag hunnit med allt jag tycker om och lite till!
Lördagskvällens sena timmar spenderades med trevlig umgänge på Orangeriet som ligger på Kungsholmens hamn. Jag mös riktigt ordentligt när jag satt omfamnad av glödlampor från designhouse, inkamönster och plåtburkar samtidigt som jag kände värmen i ryggen från den öppna brasan mitt i lokalen. Flammorna kastade skuggor i min mojito och jag funderade på om fåtöljen jag satt i kostade 200kr på loppis eller 20 000kr hos någon designer. Ibland bara stormtrivs man! Jag kan vamt rekommendera ett besök hos denna Stockholmspärla.
 





Foto: Pressfoton Orangeriet

RSS 2.0