Amy butler

Nu börjar det komma lite nyheter från Midbec.
Detta är Amy Butler som innehåller blommiga mönster i dämpade men färgglada toner i äldre stil. En tapet för den som vill ha något elegant men annorlunda, som sticker ut. Kommer förhoppningsvis i slutet av denna vecka :)




Foto: Midbec


Våningssängar

Kolla in dessa fina bilder på olika sätt att sova i våningar eller i krypin! Perfekt i fjällstugan, barnrumet eller gästrummet. Jag minns när man var liten och jag satt uppe på min bokhylla och läste pippi-boken. Fortfarande tror jag att det är mysigast att krypa in eller hoppa upp någon stans med sin "braiga" bok, och kanske smygäta lite lakrits? :)



Bild 1: Inside Out
Bild 2: Swish and Swanky
Bild 3: Trendir
Bild 4: Sköna Hem


Sista chansen!

Om du inte redan gjort det, lägg in ditt namn och din e-mail adress som kommentar nedan och var med i utlottningen av ett presentkort på 500:- Sista dagen för anmälan är tisdag 30 nov (sista nov.) 




Dina uppgifter kommer inte kunna ses av andra.
Vinnaren kommer att meddelas via mail. Lycka till!


Retro, hate or love

Nostalgi?
Den senaste tapetkollektionen Retro kommer från Eco Tapeter. Kanske får kollektionen vissa att minnas härliga tider och vil absolut ha någon av retro-tapeterna i sitt hem, andra vill inte se de mer. Men för de som inte riktigt fick uppleva retro-stilen kan den här katalogen vara rättså spännande.  Åhléns har till exempel använt detta mönster på textiler för heminredning. Retro, it's coming back!



Foto: Eco Tapeter


Foto: Åhléns


Hej, LHÅDÖS

Vi säger välkommen till vår nya kakelleverantörLHÅDÖS Kakel
  

LHÅDÖS info:

Lhådös Kakel är ett familjeföretag som varit verksamma inom kakelbranschen sedan 1991, och importerar kakel och klinker från mestadels Italien , Spanien , Portugal, men även en liten del från andra delar av världen.

"Vi har ett brett urval av Kakel & Klinker som ständigt förändras både vad gäller färger, former och strukturer.
I vårt sortiment finner du även mosaik, glasblock, och natursten.
Dagens stora utbud ger dig en härlig möjlighet att sätta en personlig prägel på din inredning med Kakel & Klinker." Text: Lhådös












Vågar du?

Är ditt kök tråkigt?
Lust att liva upp lite? Skulle du våga göra något liknande?
Läckert är ordet.



Familjens favoritrecept på luckorna.




Röd tonstege på lådorna.                                     Foto: Nordsjö


Vinterland

Det börjar att bli dags att välkomna vintern på riktigt. Här ligger snön på backen och det är några minusgrader. Det blir mörkt ute, men inomhus får vi tillfälle att skapa med levande ljus, ljusslingor och annan mera vintrig belysning. Drömmen vore att ha ett vinterland inomhus med änglar, blockljus, silver, vita tunna tyger mm, precis som en hel presentaffär med saker att titta på överallt! 
 

                     Foto: Sköna hem

Vi tjuvstartar med julpysslet. Man kan kanske kalla det vinterpyssel istället? Man kan till exempel leta reda på några grenar och spraya dem vita, silver, svarta eller guld och hänga glitter, belysning, plastblommor, pärlor eller något annat fint i dem. Grenarna hittar du utomhus, sprayen hittar du här! :) Det är enkelt och blir vackert som dekoration i inredningen.


Foto: Hemmafixaren.net

Mormor är trendig!

I helgen bakade jag världens största kanelbullar!
Jag vet inte hur många gånger jag nämnt ordet "mysigt" på denna blogg, men jag måste säga att kanelbullar, särskilt egenbakade, är bland det mysigaste som finns! Jag skulle vilja passa på att slå ett slag för kakfatet. Det gamla hederliga, otroligt lämpliga, kakfatet. Idag finns de att få tag i överallt och i flera olika storlekar, våningar och material som hottar upp fikat. Perfekt till julgodiset så att man ser alla olika härliga sorter. Go, mormor!
  Ikea 149:-
 
              Indiska 149:-

Alla bilder är tagna av Elin Bohman. Bläddra vidare! Foto:  
                                                                                               Jelly Bean 895:-

Ett alternativ om man vill pyssla själv är att limma ihop fat/formar/skålar med glas eller ljusstakar som fot. Det vänstra fotot är Äntligen hemma- Karins loppisfynd som blivit snygga kakfat.


Ny färgkarta!

Sött, salt och syrligt för ditt hem
En pigg och färgglad mix. "Tänk på livet som ett godisregn- fullt av frestand färger". Så beskriver Nordsjö den nya färgkartan, Gott & blandat. Hämta ett ex och smaka lite godis på samma gång. Yummy!


Pressfoto: Nordsjö

What´s the time?

Vad tittar du på flest gånger om dagen? -Bland 10 topplistan ligger garanterat väggklockan.
 
Här kommer lite inspiration från Trend4you som kanske får dig att fundera på en make- over av den du redan har, damma av den som ligger uppe på vinden, eller helt enkelt införskaffa en ny.


Stor väggklocka Väggklocka

Väggklocka  Väggklocka


Champagne, check!

Skriv söta meddelanden, en to do- list, inhandlingsnotan eller måla något.
Nordsjö skoltavelfärg kan du måla på de flesta typer av släta underlag och du skriver med krita. Skriv och sudda som du vill. Här har du verkligen chansen att kunna förändra väggen när du vill!





























Foto Sia


Moderna hemmakvällar

Idag snöar det för fullt.
Vi går mot riktig vinter nu med kur i soffan med kuddar och filtar, en kopp te och kanske en vän eller familjemedlem? Stora modetrender i vinter är päls och stickat som givetvis smittar av sig på inredningen. Att komma in i värmen i sitt hem efter en snöig prommenad må vara en av de bästa sakerna med vintern, enligt mig själv. Och jag gillar den lantliga stilen skarpt med massor av kuddar och annat mysigt. Men om man hellre håller sig till den moderna stilen, och inte vill bli förknippad med "på mormors tid", kan det hända att man skippar allt vad plädar och stickat heter. Jag har ett tips!

 Ni minns tapetkollektionen Anytouch som jag skrev om tidigare. I temat stone finns en tapet som ger illusionen av en betongvägg, liknande som på bilden. Denna effekt inger en modern och stilren känsla och plötsligt är det fritt fram med den mjukare inredningen, utan att det blir bohemiskt.  
 






















































































Foto: Sia


Tänka utanför lådan

Upp och ner, ner och opp. "Think outside the box". Du kanske inte hade tänkt på att man faktiskt kan måla taket i en kulör. Om inte rött eller någon annan stark färg, så kanske en mer neutral? Ljusgrått eller beige. Vi kan bryta din takfärg i vilken kulör du vill!



Och om man är ännu modigare; hela rummet i samma kulör.


Foto: Nordsjö


Duka med tårtpapper


Foto: Duni

"Man äter med ögonen", var det nån som sa. Med lite hjärta och engagemang i dukningen blir det mycket trevligare och du får gästerna att känna sig riktigt välkomna.

Tårtpapper är vackra och man kan använda de till mycket. Här har man använt tårtpapper i Guld som tallriksunderlägg. Använd Deco Max sprayfärg i de glimmande nyanserna Guld, Silver eller Koppar. Självklart finns sprayen även i svart och vitt samt fler färgglada kulörer.


Du har väl inte glömt tävlingen?

Var med i utlottningen av ett presentkort på färg och tapeter hos oss!
Värde: 500:-



Registrera ditt namn och din e-mail adress som kommentar nedan.

Obs! Dina kontaktuppgifter kommer inte att kunna läsas av andra.
Vinnaren lottas ut sista november och kommer bli kontaktad via mail. Lycka till!


Bli lite busig!

Måste man ha si och måste man göra så..? Nej nej nej, det måste man inte! Faktum är att man inte MÅSTE nånting. Det trendigaste nu är att vara kreativ och våga "lattja" med inredning, väggar, tak. Vem får beröm av grannar och vänner om man är försiktig, diskret och till intetsägande med saker i sitt hem? Dags att busa till det och göra nåt halvtokigt! Att vara kreativ och påhittig, det får man beröm för. 



Foto: Hemmakanalen 


Bevara sommaren med Hilmersson


Upptäck Sofie Hilmerssons fantastiska och egendesignade bad, möbel och dekorationsinredning.
Vi har fått hem ett smakprov på badrumsskåpet och handdukshållaren nedan plus en tillhörande spegel.
Stilen är "Shabby Chic" och bevarar känslan av sommar året om.

Vindon_handdukskorg.jpg


 


Mysigare sovrum

Alla borde ha en sänggavel.
Och en personlig sådan. I sovrumet ska sängen vara det som står i centrum. Att ha en sänggavel förhöjer mysighetskänslan. Det ska nästan bli så att du inte kan låta bli att krypa ner! Gör något roligt och personligt. Måla på väggen bakom, tapetsera in en skumgummiklädd skiva, använd kuddar eller tyg, jobba med dörrar och staket, eller så kanske du är haj på att snickra och kan bygga din egen sänggavel med lampor och förvaring? Själv har jag mörkbrunt laminatgolv på väggen med en tavellist med ljus på ovanför.






  









RSS 2.0