Äntligen Oxford!

Nu har den nya kollektionen Oxford från Boråstapeter äntligen anlänt.
Från och med nu är dett fritt fram att beställa tapeter från kollektionen Oxford. Stilen är engelsk med några riktigt murriga och mustiga nyanser och mönster för den klassiska "inrökta" engelska känslan som jag personligen skulle gilla i ett hörn, ett mindre allrum eller i ett bibliotek/kontor. Men några ljusa och luftiga tapeter ingår också som mer påminnner om svensk sommar, samt några riktigt härliga varianter av breda ränder.  En varierande och spännande kollektion värd att inspektera.











Foto: Borastapeter.se


Rotting hotting

Gör ditt eget café utomhus!
I några somrar, åt minstone de två gångna, har konstrottingen blivit mer och mer populär. När vi är utomlands myser vi på ett café med soffor och kuddar under bar himmel på stranden, på en trall eller bara runt gathörnet. Sådant fungerar ju perfekt där det är lite solsäkrare. Men nu kan man få dendär utlandskänslan hemma med konstrotting. Möblerna kan stå ute i väder och rusk utan att de blir förstörda. Det är bara att komma ihåg att ta in dynorna... Rotting is hot, tycker jag!

Dom

Eden
Foto: Brasommarmöbler.se

Vem skulle inte vilja sitta här med sin käraste en varm sommardag och dicka något läskande?


Dags att olja däcket

Nu är det hög tid att stå utomhus i T-shirt och olja in terrassen! 
Det härligaste som finns på våren och sommaren är att få äte långfrukost/ middag med de man tycker om allra mest på en mysig veranda/terrass/altan. :) Eller bara vika ut en solstol och njuta av livet. Behöver din terrass en total makeover?
Lösningen för ett nytt och fräscht utseende är att först tvätta av med Nordsjö terrasse & möbeltvätt och sedan stryka en sväng med Nordsjö terrasse & möbelolja V. Oljan går att få pigmenterad i härliga gröna, bruna och gråa nyanser och ligger just nu på sommarpriset 235:- för 2,5 l och 449:- för 5l. (Ord.pris 290:- resp. 565:-) Önskas bruten kulör tillkommer ett bryttillägg på 50:- resp 100:-.

 Klikk for større utgave

Observera att oljan är avsedd för tryckimpregnerat virke. Stryk ett lagom tjockt lager så du ser att det precis tränger in i träet. Om man bara "blaskar på" finns risk för att man mättar träet så att en film bildas ovanpåträet som kan ge en klibbig yta. Inte så roligt alltså.  

 


Foto: Nordsjö Ide & Design



Valborg på ingång

Då var det strax dags för nästa festlighet! :) 
Valborgsmässoafton firas på lördag och då är det vissa som passar på att pyssla med raketer och smällare. Nu har vi bullat upp med en massa skojigt till festligheterna för både stora och de allra minsta. Välkomna!

 
Foto: Svea Fireworks


VÄLKOMMEN TILLBAKA!

Har ni som jag varit lite frånvarande här på bloggen under påsk?
Jag har nämligen firat både påsk och födelsedag med nära och kära i soliga Funäsdalen. Mycket skidåkning, men också mycket mat och godsaker. Hoppas ni också haft en skön påsk i sommarvärmen :)


Foto: Ikea/Livet hemma


Färgsätt med Feng Shui

Du påverkas utan att veta om det.
Feng Shui
är en kinesisk vishetslära som grundar sig på tusenåriga anor om energins rörelse och hur den påverkar livet på jorden. De fem elementen; trä, jord, metall, eld och vatten verkar i all materia och vid alla typer av förändringar. Kulörer påverkar oss på olika sätt och balansen mellan elementen är individuell. I ett feng- shui hem råder balans och harmoni mellan färger, former och material. Vill du veta mer eller bara är nyfiken på lite nya kulörer tycker jag du ska hämta din broschyr i närmaste Nordsjöbutik :)   



 



 



 
Foto: Nordsjö Idé och Design/ Johanna


Kolla kolla kolla!

Jag har bara ett ord som beskriver hur bra den nya tapetavdelningen blev: Succé!
Det enda som fattas är att myshörnan ska bli klar. En soffa är beställd, tapeten från Nina Campbell ska upp och jag ska måla om ett bord till soffgruppen :) Bilder kommer i sinom tid.






Foto: Johanna


Paradiso

Nu har vi bestämt vilken tapet som ska pryda väggen vid "myshörnan" på nya tapetavdelningen.
Något ljust och luftigt med mycket härliga vår och sommarfärger. Tapeten är från Nina Campbell och kollektionen Paradiso och finns i fler färger. Tjusigt va? :)
 

Foto: Expressen.se

  
Foto: Osbourne & Little


Fullkomligt inrutat

Skottsktrutigt på alla längder, bredder och vis.
Just nu gäller rutigt i alla färger och på alla tänkbara sätt. Det finns alltid något rutigt mönster för alla stilar. Vi har fått in många nya tapetkollektioner som innehåller rutor, och det passar så bra till den mer maskulina och moderna stilen. En kudde kan räcka för att få effekt. :) 


Foto:Wallfashion.se


Foto: Borastapeter.se


Foto: Cole & Son


Foto: Ikea/ Livet hemma


Glad chokladpåsk!

Lyxig påsk med choklad från Åre!
                                                    
Under sista året på gymnasiet får eleverna möjligheten att starta ett eget ungdomsföretag (UF). UF företaget Jojo's choco är återförsäljare för Åre chokladfabrik och här hos oss har de mer än gärna fått ställa upp sina godsaker i kassan :) Man blir allt lite sugen.


Foto: Åre chokladfabrik


Skärpning!

Då var det dags igen att nämna the woman of success!
Minns ni soffan jag viasade förut med ett dekorativt skärp? Soffan är designad av Anna Kraitz och den skulle jag kunna göra vad som helst för att få! Nu har hon gjort det igen. Ni som läst lite tidningar eller på annat sätt hållit ögon och öron öppna har väl inte missat denna goding till klädhängare? :) Man blir nästan less när man undrar varför inte jag kunde komma på dendär idén.. Så himla snyggt tycker jag! Hängaren babe blir din för en massa pengar. Så kanske kan du tillverka en egen? Upp på vinden och leta, marsch!


Foto: Kraitz.se


Franskt: Brocante Chic

Shabby chic på franska, här kommer en utmaning!
Tillbaka efter långhelg och nu har jag dykt ner i min "svärmors" alla hem-/trädgårds inredningstidningar. Jag fastnade speciellt för ett inslag i Allt i hemmet där jag läste om den nya franska inredningsstilen som är en tvist av det klassiska shabby chic, Brocante chic.

Man kan säga att stilen ska kännas som en smal gata i Paris. Fladdrande gardiner i ett öppet fönster, värme, pasteller, bohéme, gamla saker och inte att glömma: inslag av "royalty" och "krusidull". Denhär stilen kan kännas superlätt att få till. Vadå? Bara att slänga in lite gamla grejer och söta tyger. Stopp! Det ska inte se ut som att erikshjälpen hyrt lokaler hos dig...

Det viktigaste är att det inte blir för mycket vitt. Shabby chic- are har annars en rädsla för färg. Här måste det in ett grönt bord, rosa sängkläder eller något riktigt svart. Söta mönster är en självklarhet, liksom växter och blommor. :) Om du står och velar om en pryl passar in eller inte så fråga dig; är dethär fransk sommar? Om svaret är ja för dig, så lovar jag att det blir rätt! Hoppas du antar utmaningen, och lycka till!    












Foto: Allt i hemmet


Loppisjakt i storstan

Idag åker jag söder över till civilisationen.
Jag ska på loppisturné och jaga tag i färgade glas. Jag har blivit fullkomligt galen i färgat glas. Det är som att man längtar efter färg nu! Och som jag nämnde förut, ska jag passa på att leta en fågelbur. Bara att hålla tummarna. ;) Hoppas också ni hinner med ett litet äventyr i helgen.  

 
Foto: Ikea/ livet hemma

 


Duka genomtänkt

Tycker du att det kan vara krångligt att duka så att det ser genomtänkt ut, fast ändå inte tråkigt?
Till större tillställningar kan det vara i princip omöjligt att hitta 17 lika tallrikar och lika många glas. Nu struntar vi i det och försöker hitta så många olika glas/tallrikar/servetter och ljusstakar som möjligt! Varför inte kombinera med olika stolar med olika färgglada kuddar? Denna uppsättning av textiler från H&M home får dig att våga mera! Snyggt och ännu mer färgsprakande blir det med accentkulören svart. För visst längtar vi efter lite färg nu? :) 




Stilen jag tagit till mitt badrum visas här i denna dukning där vitt, svart och beige får vara tillsammans i en grön trädgård. Grova textiler på kuddar och löpare tycker jag ger trädgårdskänslan ett riktigt lyft! Denna dukning passar alla. Till och med riktiga fegisar ;) haha.




Foto: H&M Home


Wallpaper's heaven

De exklusivare tapeterna börjar få det hem de förtjänar.  
Igår stånkade och stökade vi med nya tapetavdelningen. Lite möbler, textilier, lister och belysning fattas, men readan nu känns avdelningen väldigt härligt och tilldragande. Någon som är sugen att bläddra igenom Osbourne & Little samt Nina Campbell? Nu är det fritt fram!  
Visst blir det fint? :)








Foto: Johanna


Bronsåldern

Brons, koppar, guld och alla nyanser av orange och brunt.
Retrostilen börjar nu även smyga sig in i toppmoderna hem genom möbler, textiler, lampor mm. Fortfarande är man ute efter kontraster. Blankt med matt, hårt med mjukt, industri med hemmamys. Den gyllene och varma färgen ger en snygg accent. Den nya bronsåldern är här! 


Foto: Metalldesign.wordpress.com


Foto: Detaljochdesign.se


Foto: Ikea.se


Foto: Ikea/livet hemma.se


Thank god it's monday!

Strålande väder, strålande humör. Äntligen måndag så det händer lite.
Haft en hel helg hos mamma och pappa och har inte gjort nånting vettigt alls förutom en ridtur och en springrunda...

Inredningen till nya tapetavdelningen har anlänt så nu sätter vi igång med att skruva och banka upp ställningarna och reglarna för att kunna visa de nya tapetbobinerna. Det ska hända lite tycker jag :)  


Foto: Johan, stallstratjara.se


Sugen på ny bostad?

Det är många i min närhet som säljer/köper hyr nåt annat och flyttar just nu.
Gick in på bloggen trendenser denna förmiddag och hittade något mycket inspirerande. 
Detta är ett objekt från Stadshem till salu i Göteborg. Tre meter höga fönster, vem vill inte ha det? :) Inredningen är väl lite speciell men snacka om lägenhet med potential, och vilket ögongodis! Jag kan verkligen tänka mig att bo där. 


Foto: Stadshem.se


RSS 2.0