Frankrike levererar

Nu kommer det drälla in 5 st nya tapetkollektioner från franska Casadeco.
Den första heter Fusion och innehåller grafiska mönster som bollar och saker som jag skulle kalla "krumeluxer". En kollektion för det modernare hemmet, och vågar jag säga att det harmonerar med dagens flashiga teknikprytlar...?







Foto: Casadeco


Lady Sensitive

Nu presenterar vi en nyhet bland Jotuns färgfamilj: Lady Sensitive.

"Lady Sensetive- Den hälsomedvetna inomhusfärgen".
Så skriver Jotun i sitt pressmeddelande.
Är du allergisk eller extra känslig kan det vara besvärligt att lukta på färg, eller vistas i ett nymålat rum. Detta beror på att färg utsöndrar vissa ämnen till omgivningen under applicering och torkning. Detta kallas emission.  Jotun har nu tagit fram en luktfri färg som du som är allergisk eller extra känslig ska kunna använda utan problem.

 

Många typer av färg har varit miljömärkta under flera år (svanen och EU- blomman). Astma och Allergiförbundet i Sverige mäter emission först 4 veckor efter målning, vilket innebär att nästan alla färger godkänns. NAAF som är Norges motsvarighet mäter däremot emission redan när burken öppnats och har därför mycket strängare krav på huruvida färgen är helt hälsosam. NAAF har även krav som Astma och Allergiförbundet saknar, bla. vad gäller rena råvaror, vatten som lösningsmedel, att halten allergiframkallande ämnen ska vara lägre än EUs krav för kosmetika, samt minimal lukt.

Jotun är alltså först på marknaden med en färg som godkänns av NAAF, och där med ska vara helt ofarlig för känsliga personer. Färgen finns som kombinerad vägg och snickerifärg i glanserna 10 och 30, som grundfärg och även som matt takfärg. Så småning om kommer ni se denna produkten som reklam på TV :)


 
Foto: Johanna


Helt galet, helt enkelt.

Det är ju helt emot konstens alla regler!
Bästa nyhet på möbelmässan 2011 blev hyllan "Ivy" av Thomas Bernstrand för svenska Swedese. Hyllan har visats både i tidningar och i tv, bla. på Nyhetsmorgon. Detta är verkligen nytänk, och jag gillar humorn i designen. En kokhylla som får en att dra upp mungiporna och le åt hela livet :)

Priset är ett stafettpris där formgivaren till föregående års vinnande produkt ensam utser vinnaren. I år var det tyska formgivarduon Osko+Deichmann, Blasius Osko och Oliver Deichmann motiverar sitt val så här:

"Ivy är en smart och överraskande produkt. Att den kan luta är inte bara en visuell lustighet, utan även en funktionell bonus. Vilket uttryck hyllan får bestäms av användaren. Ivy kan byggas rak, konventionellt eller helt galet."



Foto: Design Studio Thomas Bernstrand & co Stockholm



Pysseldags!

Jag lovade ju att ni idag skulle få se resultatet av diverse idéer och diverse "skräp".

Det finns så mycket man kan göra med en tapetsnutt. Normalt slänger vi alla överblivna tapetprover och bobiner, men nu tänker vi faktiskt börja sälja dem till kreativa människor :)
För en liten penning får du vackra mönster och fint papper att tillverka en tavla, kuvert, lampskärm, omslagspapper, askar... eller så kan du göra som vi gjorde med spånskivan på golvet; tapetsera och sedan lacka med en vattenbaserad lack. Ett alternativ är också att lägga tapeten under glasskivan till tv-bordet. Det är bara fantasin som sätter stopp.




 
 

    
    Foto: Johanna


Gissa vad

Vad kan man tillverka av en tapetserad spånskiva och lite "skräp"?
Klura ut det ni, i stället för melodikrysset, haha.
Helena har varit på "Sverigeturné" i veckan och kollat in alla möjliga färgbutiker. Full av inspiration kom hon hem och gav oss idéer. Så lite pyssel har vi tid med denna lördag när inte allt för många vågar sig ut i kylan. Resultatet får ni se på måndag. Trevlig helg!




Foto: Johanna


Årets kulör utsedd!

Citrus Yellow, tag plats!
Varje år utser Nordsjö Idé och Design något som vi kallar årets kulör. En kulör som man både tror, hoppas och utmanar folk att upptäcka.
Kulören är fräsch, pigg, busig och lite annorlunda, men samtidigt väldigt lugn. Så är du sugen på en vårig, härlig vägg eller möbel så tycker jag du ska ta dig en titt på Citrus Yellow :) 







Foto: Nordsjö


Planer för sommarstugan?

Visst vill vi längta till sommaren,
även om jag vill ha snön kvar ett tag till :)
Men det kanske börjar bli dags att fundera på sommarstugerenoveringen? I en av våra visningsmontrar sitter handgjorda alster från S. Hilmersson. Förmålen och hilmerssons design känns sommrig och ärlig. Stilen går i shabby chic blandat med betong och dova nyanser som ljusblått, marinblått och lila. Kort och gott: Helt underbart. Spana gärna in hemsidan för mer inspiration!  








Foto: Johanna


Dröm eller verklighet?

Du tar mina drömmar ifrån mig, när du ger mig allt jag drömt om.
Just nu kör jag på det citatet för att jag ska förstå att jag bor i en etta och inte i ett slott. Möbelserien Isabelle med det grålaserade bordet i massiv ek, tygklädnaden på stolarna, lamporna, vitrinskåpet och rosorna, allt är bara så himla jag! Möblerna kommer från mio och kostar skjortan. Men jag drömmer vidare.....  visst är det väl vackert? :)


    



     



Foto: Mio

Alla hjärtans dag

Hoppas ni blev uppvaktade och uppvaktade någon igår!
Jag hade en skön ledig dag med svinkall längdskidåkning med pojkvännen och mysigt restaurangbesök. Denna bilden kommer från ikea/livet hemma, men riktigt så många vaser behövde jag inte plocka fram. Jag fick en fin rosvas men när vi gick in i stadens blomsteraffärer var alla bombade med kärleksfulla människor. Så många att min käraste tappade tålamodet... Så faktiskt, det blev inte en enda ros. :P


Foto: Ikea/ livet hemma


Världen i vårt lekrum

Minns ni Hide and Seek?
Under lanseringen av Mr. Perswalls barnkollektion fototapeter visade jag lite bilder på olika motiv ur boken. Bäst gillade vi "världen", som även är signaturtapeten och framsidan av katalogen. Nu har det skett! Hela världen har flyttat in i vårt lekrum. Och när Nina tapetserar blir det alltid så himla bra :)






Foto: Johanna


Återvinning med stil

Slå dig ner!  
Tänk att kunna ha en pärla som denna som färgklick i ett dovt och stilrent vardagsrum. Eller kanske på glasverandan? Fåtöljen Charlotte är skapad av Design By Leftovers och är renoverad med ihoplappade kläder och andra tyger i 70-tals stil. Vågar väl knappt säga vad de kostar... Men en rolig idé är det :)
 
 

Skarmavbild 2010-10-02 kl. 12.41.35
Foto: Design BY Leftovers


UTFÖRSÄLJNING!

LAGERRENSNINGEN FORTSÄTTER!   
     
    

Passa på att fynda LAMINATGOLV , KLINKER OCH KAKEL, DUSCHVÄGGAR, BADRUMSINREDNING, BADKAR, FÄRG, KÖKSBÄNKAR, LISTER, TAPETER, VÄV, DUKAR, MATTOR, VERKTYG MM, MM...


VÄLKOMNA! :D


En tanke inför..

..Alla <3 dag. För ni har väl inte glömt bort det?
Måste man gå på spa, äta dyr middag och köpa 100 rosor till sin älskling på Alla hjärtans dag?Näe, men det är väl inget man skulle tacka nej till. Man kanske struntar i pengar och tänker på kärleken denna dag. Men tänk att endast någonting pyttelitet kan betyda väldigt mycket för någon. Därför tänkte jag tipsa om denna lilla söta "vas" från Sia , om man kan kalla den så. Mycket söt och enkel till en vän, din söta mor eller någon annan som förtjänar den. :) 






























Foto: Sia


Eco Tweed

NU snart snart snart går den att beställa!
Jag berättade förut om Eco:s nya kollektion för våren, Tweed, som lanseras v. 8. Vi har fått hem katalogen, så det är bara att bläddra igenom den härliga kollektionen! Som ni hör av namnet är mönstren tyginspirerade och innehåller i de flesta fall olika sorters varianter av rutor. Mönstren är både vågade och mer försiktiga och varje mönster finns i både ljusa och mörka färger. Priset ligger på 389:-/ rl. Jag tycker att eco har lyckats riktigt bra. 
 Ren succé faktiskt!








Foto: eco


Blågrönt it is

Hoppas alla haft en skön helg!
Jag har åkt längdskidor och spelat sällskapsspel med familjen. Det blev även en loppistur till Erikshjälpen här i Söderhamn där det blev en hel del fynd. Nu i vår är det dags att släppa in blå och gröna härliga toner. På loppis är det lätt att få tag i glas i fina nyanser. Jag fyndade 4 söta blå glas med mörkgrön fot. Mycket passande, när jag idag såg denna bild på
 Ikea/Livet hemma.  


Foto: Ikea/Livet hemma

Det är full rulle på utförsäljningen fortfarande, och kommer vara hela veckan. Det är många som fyndat rejält och Helena och John hade körigt i lördags. Roligt! :)
Det finns fortfarande grejer kvar, så om du inte varit här så tycker jag du ska kika in.
Trevlig måndag!


Världens snyggaste

Soffa.
Alltså, jag kan dö, så snygg denna soffa är! Nästan så jag stammar. Anna Karaitz heter tjejen som har idesignidén att använda olika klädesacessoarer i möbeln. Läste för inte så länge sedan ett väldigt intressant reportage om henne. Jag är verkligen imponerad av hur snyggt skärpet bryter av mot det creme-vita. Finns även i ljusgrå. Soffan finns i att köpa på Scandinavian Design för endast ca 28 500:- ^^






Foto: Scandinavian Design


Vill du vara med?

Vill du veta mer och få fler tips och idéer?
Om du är intresserad av färg och form har du nu möjligheten att gratis ta del av en massa härlig inspiration som direk ramlar ner i inkorgen på din mejl! Det kommer handla om utomhus, inomhus, färgsättning, inredning, tapeter... dessutom kommer du kunna ta del av en del erbjudanden. Ett mycket bra komplement till denna blogg, som jag vet har en del trogna läsare :) 
Nyhetsbreven får du genom att endast registrera din mejladress som kommentar nedan.

(Obs! Din mejladress kommer inte kunna läsas av andra.)

    
  
 


   
     
Foton från: Nordsjö Idé och Design, Jotun, Cole & Son och S.Hilmersson


Inside info?

Självklart vill du få information om rabatt, kampanjer, vår utförsäljning mm mm.

Adda oss på Facebook! :)



Spirit of adventure

Här kommer en av vårens nyheter från Decor Maison.

"Spirit of adventure är hämtad från några va vår världs mest exotiska platser och de människor som lever för att upptäck dem."
Så skriver leverantören själv i sitt pressmeddelande. Amazonas regnskogar, brittiska trädgårdar i Yorkshire, Masai Mara- safari, naturnära Lappland och medeltida Bayern ska ge oss kli i fingrarna efter att resa samtidigt som vi njuter av att vara hemma bland dessa snygga tapeter! Vi har även fått en snygg broschyr som beskriver alla dessa platser och känslor mer íngående. Mycket spännande, tycker jag.  :)

Bring out the adventurer inside you!  











Foto: Decor Maison


RSS 2.0