Lady Sensitive

Nu presenterar vi en nyhet bland Jotuns färgfamilj: Lady Sensitive.

"Lady Sensetive- Den hälsomedvetna inomhusfärgen".
Så skriver Jotun i sitt pressmeddelande.
Är du allergisk eller extra känslig kan det vara besvärligt att lukta på färg, eller vistas i ett nymålat rum. Detta beror på att färg utsöndrar vissa ämnen till omgivningen under applicering och torkning. Detta kallas emission.  Jotun har nu tagit fram en luktfri färg som du som är allergisk eller extra känslig ska kunna använda utan problem.

 

Många typer av färg har varit miljömärkta under flera år (svanen och EU- blomman). Astma och Allergiförbundet i Sverige mäter emission först 4 veckor efter målning, vilket innebär att nästan alla färger godkänns. NAAF som är Norges motsvarighet mäter däremot emission redan när burken öppnats och har därför mycket strängare krav på huruvida färgen är helt hälsosam. NAAF har även krav som Astma och Allergiförbundet saknar, bla. vad gäller rena råvaror, vatten som lösningsmedel, att halten allergiframkallande ämnen ska vara lägre än EUs krav för kosmetika, samt minimal lukt.

Jotun är alltså först på marknaden med en färg som godkänns av NAAF, och där med ska vara helt ofarlig för känsliga personer. Färgen finns som kombinerad vägg och snickerifärg i glanserna 10 och 30, som grundfärg och även som matt takfärg. Så småning om kommer ni se denna produkten som reklam på TV :)


 
Foto: Johanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0