Det finns bara en...

...riktig falu rödfärg!

Visst kan den heta rödfärg, men för det behöver det inte betyda att pigmentet kommer från Falu koppargruva. Det finns bara en riktig falu rödfärg! Välkommen in till oss, vi hjälper dig med din målarsommar :)

Sommarkampanj:  279:- / 10l

Läs mer om tillverkningen här!

Min fantastiska "Diesel"

Här kommer äntligen lite bilder på mitt fynd!
För 30kr blev den här lampan min från Röda Korset och hänger nu väldigt stiligt i mitt kök. Ibland har man bra flyt alltså. ;)








Foto: Johanna


Spara tid, skippa grundmålningen!

Med nya Tinova VX+, andra generationen Tinova VX, slipper du grundmåla. 
Nordsjös Tinova VX+ är en vattenlöslig oljetäckfärg som är både grundfärg och täckfärg i samma produkt. Produkten befriar dig alltså från ett moment. Vilket kan vara fantastiskt om man gärna gör något annat än att måla på semestern. Stryk ändträn och utsatta ställen med Tinova v impregneringsolja vid rent trä och stryk sedan två lager med Tinova VX+. Klart! 


Foto: Nordsjö Idé och Design
Finns i storlekarna 1, 2,5, 5, och 10L.


Skärmvägg

Visst vill vi väl, och behöver, ha en sånhär skärmvägg?
Just nu måste jag bara införskaffa möbler och prylar som man har plats med, eftersom jag inte har plats med mer saker i mitt slott (etta...). Men en skärmvägg tar inte stor plats och ger en härlig känsla både som avdelare och mot ett hörn. Jag tycker alla borde ha en skärmvägg någon stans! En vit. Och gärna så att den silar ljuset från ett fönster. Mmmm.. :) vad fint.
  

Foto: Ellos

Foto: Ikea


Foto: Styleroom.se


Den blev min till slut

Kommer ni ihåg inlägget om lampan från Diesel?
Och den fantastiska härmapan jag hittade på Röde Korset som jag inte köpte...
Här om dagen var jag in igen och letade febrilt efter lampan, som stod på ett annat ställe. Mitt hjärta sjönk till botten i samma sekund som jag hörde änglakören sjunga. Tadaaa! Där stod den, och bara väntade på att jag skulle komma tillbaka. För 30:- hänger den nu i mitt kök och jag måste säga att den är förbaskat snygg.

Lovar att visa bild så fort som möjligt!



Böbleringsskolan

Jimmy från Äntligen hemma inspirerar ditt vardagsrum!
Kanal 4 tisdagar kl. 20.00- 21.00 är det arbetstid för mig. Obetald då förståss (fniss).
I gårdagens äntligen hemma visade Jimmy sina bästa tips när det gäller möblering. Hur ska man ställa soffan, de två fåtöljerna, tvn med tv möbel och den stora bokhyllan?

Dessa fyra saker har de flesta i ett normalstort vardagsrum. Det vanligaste är att vi ställer soffan mot en vägg, fåtöljerna på vardera sida av soffan och sedan tvn mittemot. Det första vi undermedvetet funderar ut när vi ska möblera vardagsrummet är vart tvn ska stå, och så möblerar vi ut efter det. Det Jimmy menar är att vi ska våga använda den mittersta golvytan i stället för att bara möblera runt de fyra väggarna, och utgå från det sociala i stället för tvn. Fler saker för att skapa volym i rummet är gardiner från tak till golv och en matta lika bred som soffan. Läs hela faderullan här!




Foto: Elin Bohman
Foto: Elin Bohman, Hemmakanalen.se


Sjung om studenten...

Det börjar närma sig skolavsljutningar och total frihet!
Alla känner vi någon som tar examen, studenten eller bara firar att det är sommarlov. Som vanligt för mig är det dags att ta mig ann planneringen inför dukningen som nu blir en studentdukningen till min lillebrors fest med släkt och familj. I jakt på inspiration hittade jag dessa fantastiska bilder från trendenser.se.
Det klassiska är gult, blått och vitt, och visst är det väl synd att ändra den snygga och somriga färgskalan som alltid går hem? ;) Ta med blommor och grönska i dukningen och var inte rädd för lite humor. Skål!


Foto: Frida Berglund, Trendenser.se


Förvandla din byrå

Nu ska jag visa er lite inspiration från den nya sommarbroschyren.
Sofia, den officiella bloggaren på nordsjö sprudlar av idéer och här är ett av hennes renoveringsprojekt. Denna byrån inhandlade hon på en secod hand butik för en hundring och har nu slipat, grundat och målat i svart och vitt med Ready V 40 som är en vattenbaserad lackfärg. Inuti har hon tapetserat med en tapet från Sandberg. Härma idén och måla med tex andra nyanser, olika färger på hyllplanen eller vad vet jag! Nästan vilken tapet som helst blir superläcker som insida. Perfekt för dig som fick en halv rulle över sedan tapetseringen :)

Före:

Efter:

Foto: Sofia, Sofiasinredning.blogg.se


Bright side

Trevlig, härlig helg i solen!
Hoppas ljuset gör att ni blir fyllda med inspiration för balkongen eller altanen :)























Foto: Homestyle.se



Vad var det jag sa

Jag hatar kommentaren; "Vad var det jag sa!"
Men nu måste jag lik förbaskat säga: Vad var det jag sa. Fågelburar är på tapeten nu och jag har fortfarande inte hittat någon på loppis. Det kanske blir så att jag får stövla in till första bästa blomsterhandel eller presentaffär och hugga tag i en liten fågelbur. Så himla snyggt att hänga upp den och ha en plättar på tråd, eller någonting annat, inuti som får leta sig ut lite grand :) Denna är en av mina favoriter och kommer från Ellos.


Foto: Ellos


Midbec Lumina

Äntligen kommer lite tapetnyheter från Midbec.
Lumina
heter den nya kollektionen som tillhör Khrômaserien, de lite exklusivare tapeterna. Motivet kristallkrona återkommer i många varianter och i färgerna svart, vitt, beige och accenten ljusgrönt tillsammans med render och glitter. En snygg kollektion för det moderna hemmet, hotellentren eller det snygga fikarummet.

 

 
Foto: Midbec


Diesel

Jag blir galen!
Här om dagen kikade jag in på röda korset och fyndade 3 st fyrkantiga metallkrukor att ha färska kryddor i. Där bland alla fula lampor hittade jag en mindre och liknande variant av denna lampa i metall för 35:- som jag INTE köpte av någon anledning. Vad sur man blir när man hittar denna nyhet från Diesel. Lampan Rock har jag inte hittat nåt pris på men den kostar bergis mer än vad jag skulle fått betala för den där liknande lampan... Det är säkert nån som hunnit köpa den.. :( Annars får du springa dit nu! Haha 


Foto: Diesel.com


Välkommen på visning

Lite tjuvkik och uppdatering på vad som hänt i butiken :)
John har lagt golvet, Nina tapetserat och jag har dekorerat och målat om bordet. Snart kommer även en soffa till fåtöljerna och ett barbord med stolar till fotoväggen.  


Fototapet från Mr. Perswall, 299:-/m2.


Pergo premium, vinylgolv på klick 429:-/m2
Golvbelysning led i 3 pack 995:- 




Tapet: Nina Campbell, Paradiso NCW4030-03 775:-/rl.


Foto: Johanna


En sommar som en dröm

Om man hade ett hem eller en stuga som såg ut såhär skulle det vara förbjudet att inte vara noga med hur man väljer att inreda.
Så till er "alla" som har en takvåning med stora fönster, kommer här lite inspiration från senaste Elle interiör. Om inte annat finns det möjlighet att hitta inspiration till andra inredningsprojekt. Det finns många fiffiga detaljer i inredningen/dekoreringen från Nanna Lagerman som väl kan ge dig idéer på hur du skulle kunna förvandla.(Detta nummer var verkligen läsvärt! Litet tips för den som befinner sig på pressbyrån och väntar på ett tåg.. )

Jag gillar idén med kuddarna som sänghimmel, men frågan är hur praktiskt det är... har man inte redan astma så lär man väl få det med tiden av allt damm som samlas. Fler roliga idéer som böcker som stolsben eller att måla på golvet får mig att vilja sätta igång NU! :)



"Ljuset lockar oss att inreda i toner skira som tyllgardiner, sommarens första blommor eller lätta skyar av dimma en tidig sommarmorgon." Patinerat och perfekt, väl använt och alldeles nytt- skönheten ligger i mixen".
Elle Interiör 






Foto: Philip Karlberg, Elle Interiör. Inredare: Nanna Lagerman


En annorlunda husvägg

Konst på fasaden, varför inte?
Ett litet hus med putsad fasad fick genast nytt liv med Nordsjös schabloner för inomhus, när någon kom på att man lika gärna kan anväda de utomhus. Verkligen en roligt idé som är utanför ramarna.

"Hon valde ut kulörer som passade huset och tog reda på lämplig fasadfärg och sedan var det bara att sätta igång! Efter förvandlingen stannar förbipasserande bilar och beundrar den vackra väggen!"

Kulörer Royal Steele, Royal Berry, Mountain River 1297

Schabloner
MURTEX V, Färg för betong och puts.                Schabloner inomhus. Se mer här!

Foto: Nordsjö Ide & Design

Släng snyggt

Pimp my soptunna.
Trädgården, grusgången, uppfarten och rabatterna är perfekta. Allt är bara så himla fint! Men vad står där, jo; SOPTUNNAN!
En soptunna är inte fin, det kan ni alla hålla med om. De flesta av oss har väl en grön.. eller i bästa fall en svart.
trend4you hittade jag dessa "förklädnader". För 359:- blir din soptunna som ny, och mer en del av trädgården. Men se upp så att den inte smälter in för mycket så du inte får tunnan tömd på flera veckor... hihi. Rolig idé va?

 Soptunneklädsel COTTAGE GARDEN

Soptunneklädsel  CLEMATIS Soptunneklädsel ROSE
Foto: Trend4you.se


Reflektera mera!

Tillbaka från helgen
Nu blir jag trött på mig själv. Har fotat och grejat men sladdskrället glömde jag förstås...
En vacker dag i maj ska ni i alla fall få se :)

Men hur som helst har jag tänkt på en annan grej. Nu när sommaren verkar ta ton igen är det dags att vi verkligen tar del av det vackra solljuset. Det är nästan underbart att det inte ens är helt mörkt när man ska lägga sig på kvällarna. Jag har massor av vårkänslor! Hoppas ni har det också :) Så in med solljuset. Stora färgade glas eller vaser i fönstret reflekterar ljuset och sprider ett vackert sken som piffar till allt annat som står i närheten. Prova och se effekten. Tips: Ta en extra titt på loppis och du kan göra fina fynd!     


Foto: Emma, Emmas Designblogg, för Livet Hemma


Picknick

Ingen nämnd, kameran glömd...
På måndag får ni se bilderna som jag pratade om att visa. Jag gick visst ifrån kameran i morse.

Sommaren är tillbaka i helgen och jag hoppas att ni njuter antingen i stugan eller hemma. Kanske blir det dags för årets första utomhuspicknick? :)
Trevlig helg!


Foto: H&M Home


Hej och hå

Nu har min puls sjunkit lite efter dagens totala tornado.
Jag har målat färdigt ett bord och skyltat upp med grejer i sommarstugetema, Nina har tapetserat som en galning och John har lagt färdigt ett golv med golvbelysning och håller nu på att betsa ett barbord. Jag lovar att ni ska få se bilder i morgon när jag tar med min kamera!

Tills dess vill jag önska alla en trevlig helg :)

 
Foto: Nordsjö Ide & Design


Trött- dag..

Vissa dagar hittar man liksom ingen energi.
Man kan vara glad och positiv, men väldigt trött. Just idag har jag en sådan dag. Vad skönt det skulle vara att ligga i dethär rummet och bara tillåta sig att vara trött. Vitt med någon enstaka pastellfärg är mycket lugnande och inbjuder till sköna drömmar. Vitt är nyktert och rensar huvudet. Sov gott...  
 


 
Foto: Ikea/ Livethemma
 

Är det vinter igen?

Hagel, regn och snö... låt dig inte stoppas!
Det var ju som att man trodde sommaren var här för en liten stund sedan. Men då kan man pyssla lite förberedande inomhus så att det bara är att ställa och hänga ut så fort värmen kommer tillbaka. Hittade denna idén idag när jag kollade runt efter förslag på hur man kan göra med växter på balkongen. Väldigt smart och snyggt tycker jag. Man kanske bara kan ta en gammal och ful tygväska och ställa i en plastkruka med någon fin växt i? Hmm inte så dumt :) 


Foto: AZ&Mut via Poppytalk via trendenser.se


RSS 2.0