Lyx eller budget?

Nordens snyggast korgstol
måste vara denna. Men för en prislapp som lyder ca 2500kr kan det kanske vara värt att ta sig en titt på IKEAs nyhet: STORSELE, designer Carl Öjerstam, som lanseras om ca 2 veckor.

 Stol - Lounge - Colone - Sort bambus

Stol - Lounge - Colone - Sort bambus

Stol - Lounge - Colone - Sort bambus
Foto: Franska House Doctor

Bästa kvalité kommer alltd vara attraktivt, men Ikeas stol påminnner verkligen om stolen ovan. Här är absolut ett budgetfusk tillåtet!
Stolen kommer att kosta ca 700kr.





Ikea, Livet hemma

Fy vad fult!

Ta 100 st färgkort,
 vänd de upp och ned, välj 3 stycken, vänd på korten och färgsätt utan protest!
Så tror jag denna fula utställning blev till. Mina ögon fokuserar. Köksdelen med skåp blir väldigt inramad och tydligt utplacerad av det turkosa kaklet. Den mörka "spygula" nyansen märker upp dörren. Väggnyansen går visserligen i samma färgskala som dörrkarmen, men i det faktum att väggnyansen matchas med rosa blir jag skeptiskt och skruvar mig i stolen.

Halvt illamånede, och halvt imponerad, skriver jag vidare om dessa bilder och märker själv att de härliga känslorna tar över och att min syn på inredning, och faktiskt omvärlden i allmänhet, blir bredare. Det här är lika knasigt och fult som om det skulle vara Simon och Thomas som ansvarat för färgsättingen. Och vi vet ju alla att när de två är i farten blir det aldrig annat än succé! För att vara annorlunda, för att vara helt trendrätt, för att ha fantasi eller för att kanske provocera? Det finns säkert många anledningar till att ha ett fulsnyggt kök. Om du behöver hjälp med att plocka fram fula kulörer till ditt kök, står jag gärna till tjänst! Välkommen :D 




Foto: Ikea Livet hemma

Dagens visdomsord



Foto: Lånad från Trendenser.se

Nyhet Boråstapeter: Soul

Nu har Boråstapeters nya kollektion Soul lanserats.
Soul är en harmonisk kollektion som ger lugn och samtidigt ny energi. Jag upplever att många av tapeterna påminner mig om att samla tankarna och ta ett djupt andetag i vardagen. Kollektionen innehåller dova kulörer med accenterna rött, blått och grönt. Mönstren är framtagna med influenser och inspiration från asiatiska länder.




Foto: Pressfoton Borastapeter

Forbo: Kampanj plastgolv

Just nu hos Forbo Flooring.
Köp 4 m2 plastmatta för torra samt våra utrymmen, betala för 3!






Foto: Forbo

Bord eller box?

I veckan ska jag åka och hämta min trälåda som jag lyckades fynda från en bod förra helgen hos några som ska sälja sitt hus. Lite skruttigare än den på bilden är den väl, men jag har tänkt att jag ska fixa till den... Vad tror ni om att använda den som vardagsrumsbord? Dum idé? Det struntar jag i, för har jag en plan så har jag en plan, och jag ger mig inte förens den blir snygg. Hejdå låda, hej vardagsrumsbord! :)
Wish me luck.

Denhär fina går att fynda i Östersund för 400 kr.
Foto: Annonsör, Annonsera.se

Men hallå?!

Jag är grym!
Nu fick jag en ego- boost. Kikade runt lite bland bloggarna, var av jag fastnade för detta kollaget från Little- Miss- Fix-It från FORMEX Pine and Dine restaurang. Jag var där, men inte lade jag märket till mattan som ligger över hela golvet. Jag tror jag svimmar. Ja, jag blir bara ännu mer nöjd över min matta för varje dag som går, verkar det som.  :)


Foto: Little miss fix it
Kolla Här ^
Och kolla Här >



Foto: Johanna
Lika som bär!

Utbildning stolar

Nyckelord i inredingsvärlden.
Dessa stolsmodeller vågar jag säga är de mest populära designstolarna. De och har använts flitigt en tid och håller fortfarande håller i sig, både i Sverige och utomlands. Så här kommer en snabbrepetition av stolsnamnen som är väl värda att lägga på minnet!

Foto: Blandat från webben, sökträffar.

I ordning uppifrån och ner:  Ägget, Myran, Sjuan, Panton chair och Svanen.



Min matta äntligen

Berättade förut att jag under förra helgen skulle pyssla med ett litet projekt bestående av heltäcksprover, golv och vägglim samt en vaxduk. Här är resultatet. Och så himla bra den passade ute hos J ute på Rönnskär i skärgården. Ja, såklart efter en hel del styling i vardagsrummet ihoppysslat av mig ;). Fint, eller vad säger ni? Jag är i alla fall helnöjd med min insats i recyclingstrenden. Tihi






Foto: Johanna

Skärpning!

Trenden är ett faktum
Minns ni mitt gamla inlägg om Anna Kraiz och hennes bälteskonst? Samt att tidningarna i inredningsvärlden inte kan sluta skriva om den ett halvår gamla klädhängaren babe. Så att skärp blivit en trend kan jag idag slå fast när Frida Ramstedt idag snåpade ihop ett blogginlägg om detta.  


Foto: Scandinavian Design


Foto: Genom Trendenser.se

Måla vägg, - nu!

30% rabatt på Inova Silkematt denna vecka!


väggmålning Cassandra Rhodin
Foto: Nordsjö Idé & Design

Passa på att köpa lite väggfärg nu när utesäsongen är över, och det är dags att göra detdär vi inte hann innan sommaren :)
Välj bland alla dina favoritkulörer i den matta väggfärgen (glans 7) Inova Silkematt, med bra täckförmåga.

Finns i storlekarna 1, 2,5, 5 och 10l.
OBS! Endast denna vecka.

Välkomna

God måndag!

Härligt att vara tillbaka här på bloggen när det ändå ösregnar ute.
Mitt matt-pyssel blev helt fantastiskt och jag lovar att ni ska få se bilder. Superlätt och supersnyggt! Har även lyckats komma över en stor gammal trälåda med lock som ska få agera vardagsrumsbord. Den måste bara fixas till lite, så mer om den kommer i framtiden. 

När man får ha en helg där man bara gör saker man tycker om mår man så himla bra. Det kan vara lätt att glömma bort. Denna helg har jag unnat mig att ligga i soffan hos en vän och tittat på eldens som sprakar i kakelugnen. Vi går emot mystider go vänner! Hösten är här.  
 
Foto: IKEA Livet hemma

Projekt "lappmatta"

Lappteknik- Rustik och unik!
Snubblade över denhär bilden när jag surfade runt och fick en snilleblixt. Igår stod jag här på jobbet och uppdaterade priser och sorterade ut mattprover på heltäck som gått ut. Jag har bestämt mig för att tillverka en matta av kassen mattsnuttar som annars skulle hamnat på tippen. Håll trenden,- återvinn! Så nu tänker jag ta fram min mest kreativa och konstnärliga sida och använda mig av lappteknik. Håll tummarna, så kanske ni får se lite bilder om det blir bra :) Trevlig helg allesammans!


Foto: Liisa Valonen, via mariisopahkala

Höstens projekt

Ny broschyr från Nordsjö Idé & Design!
Kom in och hämta ditt ex av det nya idémagasinet fullspäckat av nyheter och tips inför hösten! Passa också på att kolla in den nya och färgglada "gott och blandat-kulörkartan" som tagits fram i sammarbete med Malaco.

Köp två påsar godis från Malaco och ta med kvittot hit, så bjuder vi på en halvliters kulörprov i valfri nyans samt en pensel från Deco Max! 




Foto: Nordsjö Idé & Design

Indianer!

Det har tenderat, men nu är det faktum!
Jag konstaterar samma sak som Henrick. Det är inte bara Western och cowboys som gäller i höst, indianmönstren stormar inredningstextilier som klädesplagg. Vad säger ni? Hiss eller diss? Personligen gillar jag känslan av att produkterna är välgjorda. Handarbete i så god kvalitét att man inte kan låta bli att känna på det, är något jag tror starkt på!  




Foto: Via Henrick http://www.henricks-tankegangar.com/

FORMEX del 2: Recycling

Röd tråd nummer två handlar om att ta hand om vår natur.
Återvinning har nog aldrig varit så hett som det är idag. Det mesta ska räddas och tas hand om, till varje pris. Därav är konsumenten inte rädd för att öppna plånboken. Om man får shoppa, och dessutom för en god sak, behöver vi aldrig vara oroliga för att branchen ska dö ut. Jaha, nog om mina spekulationer om det!

Det är tydligen skillnad på gammalt och gammalt. Nyproduktion och modern design strävar efter att se gammalt ut. Använt, bortglömt och omhändertaget igen. Man hämtar inspiration från förr och gör om i nya material. Lite skavanker är charmigt och får den övriga inredningen att verka extra perfekt. Denhär typen av stil får gärna, skulle jag kalla det, vara lite halvful. Vem skulle inte vilja ha en såndär halvrostig, halvful stol i en halvful nyans? Haha!










Foto: Johanna

Lördagsgodis

Nygammal design som blivit succé!  
Stig Lindbergs Berså var en populär kollektion porslin som var som störst i början av 50-talet. Nu blommar den igen, och visst är den vacker? Denna servis är äkta från 50-talet och såldes på auktion för 6000:-. Idag hittar vi porslinet nytillverkat, fortfarande från Gustafsberg, för en halvdyr peng i välsorterade duknings- och presentaffärer. Jag vill ha sockerburken!
Trevlig lördag :)   


Foto: Uppsala Autionsverk, via Hd.se

Min favorit :)
Foto: Gustavsberg

Light & Space

Nyhet från Nordsjö!
Här kommer en spännande nyhet för dig som vill ha rymd i rummet. Nordsjö Light & Space är en innovativ produkt där man använt sig av den så kallade LumiTec- teknologin. Även en vit vägg suger ljus, men med Light & space får du en 40 % större ljusreflektion och kan samtidigt spara upp till 20 % mer energi, genom att använda en svagare ljuskälla. Välj mellan 12 matta kulörer.

Verkligen att rekommendera vid renovering av lägenheter!






Foto: Johanna


FORMEX del 1: Country-rough

Här kommer en FORMEXpredikan med egna reflektioner om höstens trender.
Den största genomgående röda tråden för hela mässan är den bruna färgskalan. I höst vill vi ta in naturen som den ser ut när sommaren säger hej då och vintern närmar sig. Vi söker värme helt enkelt. Till min fröjd kan vi denna säsong, varken höst eller vinter, få för många kuddar och plädar. Indianinspirerade samemönster, päls, stickat, fårskinn och denim. Allt ska det blandas hejvilt. Vi är heller inte rädda för det mörka och murriga i höst. Naturens alla material, framför allt ljust trä krockar med blanka metaller. Går vi in på detaljer som skapar stilen handlar det om rostiga gamla saker, korgar, upp-och-ned vända lådor, böcker, drivved, gamla resväskor, djurhorn, 2- eller 3-stegs pall, ränder och päls. Höstens stora accentfärg är helt klart plommonlila. Minns ni inlägget om ranchlivet i Elle Interiör? Tänk: Country, natur och kontrast. 










Foto: Johanna

Höstens trendspaning

Livet hemma om FORMEX.

Hela svenska inredningsvärlden reflekterar, komenterar, informerar och repeterar i smått och stort om FORMEX. Kanske för att det är centralt för alla som pysslar med färg, form, möbler och trender. Något jag fastnat för något enormt är gamala resväskor. Se här hur rustikt, personligt och charmigt det blir! De fyra viktigaste beståndsdelarna man ska gå efter i höst lyder: Känsla- man ska känna kvalitét och material, rent trä- naturligt är vackert, återvinning- gamla saker används på andra sett eller görs om, kontraster- blankt mot matt, mjukt mot hårt, grovhyvlat mot finslipat, rutigt mot blommigt, nytt mot gammalt, ja listan kan göras lång.    
 
"Nu är det höst och med en ny säsong serveras massor av nyheter och trender! På Formex i Stockholm ställde nästan 1000 olika företag ut sina produkter och nyheter inom hem och heminredning. I år handlar det mycket om materialet. Naturmaterial som obehandlat trä, skinn och även päls är populärt. En trend som man även kan se inom mode. Och visst är det så att mode och inredning inspireras av varandra. Även färgskalan med allt från en signalorange till oxblod, naturläder i cognac och ljust brunt hittar man både på catwalken och på Formex.
Andra spännande och vackra material till hösten är metaller som blänker, rostat eller är obehandlade. Material som förändras med åldern och får en vacker naturlig patina är populärt.  Ikea Livet hemma.




Foto: Ikea, Livet hemma

Städar efter FORMEX

Idag är jag ledig. Så god morgon sa jag kring 11.00. Kändes som att jag behövde sova lite efter helgen. Jag har sprungit tjejmilen och varit på FORMEXmässan och har bott på Elite på stureplan i en minisvit. Man kunde ju haft det sämre. Jag pysslar på med att rensa bilderna från FORMEX, så håll till godo! Ha en bra dag :)




Foto: Johanna

Sista dagen!

Passa på att göra fynd.
Sista dagen på kampanjen idag!

Annons erbjudande Nordsjö Idé & Design Söderhamn, Bergners Färg

Stockholm och kampanjdagar

FORMEX, here I come!
Helg, och nu drar jag till huvudstaden för tjejmil på djurgården och FORMEXmässan i Älvsjö. FORMEX är den största möbel och designmässan i Sverige. Mässan är en branchmässa, så det krävs att man jobbar/praktiserar/ studerar inom området, är utställare/ föreläsare eller privat inbjuden för att få gå. Jag ser verkligen fram emot att se det allra senaste inom nordisk design, färgtrender och leta efter röda trådar som går igenom inredningen under kommande period. Ser också fram emot att träffa lite folk, kanske någon kändis och gå på föredrag. 

MEN ni som varken ska springa eller gå på FORMEX borde ta sig hit till Bergners i morgon! Vår knaskampanj fortsätter och vi tar emot er med öppna armar. Nu börjar inomhusprojekten! Trevlig helg. :)  
 




Foto: Formex.se

KAMPANJDAGAR!

Pang tjong, nu kör vi tokpriser på ordinarie sortiment!

* Få 25% på massor av tapeter.
* Kakel och klinker beställningsvara: var 4:e m2 på köpet!
* Laminatgolv: Ta 4 pkt betala för 3!
* Färg ute: 5L och 10L 25% rabatt.

Annons erbjudande Nordsjö Idé & Design Söderhamn, Bergners Färg

VARMT VÄLKOMNA!

RSS 2.0