Finbesök på Bergners

Det var som sjutton!
När Micke från Eco- Boråstapeter idag kom och hälsade på såg jag på håll att han inte var själv som han brukar, utan hade med sig någon. Ett glatt ansikte lyste emot oss och jag blev väldigt förvånad. Självaste Hanna Wendelbo Hansson ramlar in bara sådär med sin nya kollekton Lilleby i händerna. Min glädje var total när hon berättade att de följer min blogg! Jättekul! :)

Hanna Wendelbo Hansson, tidigare designer hos Sandbergs tapeter, har sedan ett par år tillbaka arbetat tillsammans med Boråstapeter. Nu är hon designansvarig och har själv designat de egna kollektionerna i följd; Falsterbo, Oxford, Karlslund och nu den senaste, Lilleby. Väldigt roligt att få träffa personen med bakom idéerna  till hela kollektionen och få den presenterad utifrån hur hon tänkt.

Hon är klart välkommen tillbaka! Tack Hanna :)


Foto: Boråstapeter

Jotun hänger med

Jotun loves Adam
Håll utkik efter kopparna Adam, design Stig Lindberg, från Gustavsberg!
De visas, även i år, i Jotuns härliga sommarreklam för fasadfärgen Demidekk Ultimate. Ni vet den söta gubben som inte kommer ihåg vad han målade med. I år har den vanliga demidekken fått sällskap av en helmatt variant. (Ser ut som falu rödfärg). Måste säga att det är en förbaskat snygg färg! Jag myser när jag skådar dessa koppar i reklamen. Roligt att Jotun hänger med ;)


Foto: Gustavsberg

Och sen kom snön...

Firar min födelsefag på söndag med plukaåkning istället för grillning.
Vet inte exakt min känsla för den situationen.. Snön väller ner och jag tvivlar på att dagens datum heter 20 april. Men bestämmer mig för att bli förvånad istället för förbannad och fokuserar på citatet;
"Det är inte hur jag har det, utan hur jag tar det".
Trevlig helg!


Nu kan ni komma!

Malmö bjöd på utbildning i Sundsvall.
Känner mig nytt uppdaterad och redo för ännu en sommarsäsong med utomhusfärg!
Nina och jag var i Sundsvall på Ejes Nordsjö Idé och Design igår hela dagen där de hade besök från tekniska kontoret, och akso nobel i Malmö. Vi fick trimma våra hjärnor, kavla upp ärmarna och utmana vår kunskap genom bla. problemlösning i grupper. Vi åkte hem, glada i hågen, med en bekräftelse på att vi faktiskt kan dethär riktigt bra! Så nu kan ni komma med alla möljiga ärenden angående fasad/terrass/tak/staket i alla material, så hjälper vi dig :)



Foto: Nordsjö Idé & Design


Boråstapeter för de små

Lilleby, du är väntad!
Som man väntar på ett barn har det lilla som fattades äntligen tillkommit!
Barntapeter har den senaste tiden börjat ta större och större plats bland de andra tapeterna. Boråstepeter har saknat en barnkollektion men nu är den på ingång :) Lanseringen sker 16 maj. Lilleby är designad av Hanna Wernebo Hansson som ligger bakom flera av Boråstapeters tidigare kollektioner. Tapeten kommer kosta 629:-/ rulle.
Sött!










Foto: Boråstapeter

Rum 21

Delar med mig av en av mina inspirationssidor när det gäller inredningsdetaljer, rum21.
Jag har faktiskt tänkt införskaffa mig fler marimekko/ittala skålar i fina färger. Jag är helt enkelt sommarsugen!



Kampanj/pressfoto: Rum 21.se

Ljusa upp

Det fattas nåt..
Nu har jag plockat in grönt, vitt, rosa och gult i mitt hem för att pigga upp tillvaron inför vår och sommar!
Blev väldigt nöjd, men jag kunde inte klura ut på en gång vad det var som saknades. Jag fick inte riktigt det där lyftet jag sett framför mig att det skulle bli. Tills jag hakade av gardinstången och hasade av de tjocka gardinerna. Swoosh sa det och vad ljust det blev! Så gör som jag om du vill skapa vårkänsla och satsa på tunna, skira, ljusa tyger där solens sken får lysa upp rummet och göra det luftigare. Meningen är att ljuset måste kunna ta sig igenom tyget, annars får man inte den effekten, även fast gardinen i sig är ljus. Så ut med det tjocka och in med det tunna. Och mysmänniska som jag är, har jag faktiskt ändå slängt ut de tjocka murriga plädarna och det vinröda sammetsöverkastet. Det får komma tillbaka till hösten :)

Glad vår!


Foto: Ikea livet hema

Lilla fantastiska sak!

Dethär blev himla spännande tycker jag!
Ikeas senaste konstiga skapelse som jag rakt igenom supergillar, ser ni här mitt framför näsan. För stugan eller hemmet, altanen eller garaget. Den passar överallt. RÅSKOG som denna rullvagn heter är designad av Nike Karlsson och är inspirerad av de typiska industrivagnarna som fanns på fabriker förr i tiden. Vilken gillar ni bäst? Jag kände genast att jag och min sambo stilmässigt skulle behöva hålla med en varsin.... Gissa vilken som är min favorit? :) Haha! Endast 499:-




Foto: Ikea Livet hemma

Påskförberedelser

Gult är en härlig färg! Och nu tänker jag faktiskt passa på att smyga in lite gula toner i inredningen, som sedan får bli kvar tillsammans med grönt, ljusblått och ljusrosa. Jag känner för att ljusa upp tillvoron lite. Det mörkbruna och vinröda får packas ihop och åka in i garderoben tills nästa höst :) Nu kommer sommaren och våren och det tycker jag även ska kännas inomhus.

Påskpyssel? - Nja inte i år tror jag. Men några ägg och lite ris kan jag allt skramla fram!



Foto: Ikea Livet hemma

En ombytlig mugg

Griffelmugg
Jag bara älskar Frida Ramstedts blogg: Trendenser. Hittar alltid en massa skojigt där!
Den här muggen fastnade totalt jag för! Tänk vad lätt att bara måla med griffelfärg. Anteckna på mötet, eller skirva en hälsning till nån :) Verkligen en rolig grej att ta efter! Såhär gör du. Lycka till!


Foto: Frida Ramstedt

RSS 2.0