UTFÖRSÄLJNING!

VI RENSAR LAGRET INFÖR OMBYGGNATIONEN!

        

LAMINATGOLV , KLINKER OCH KAKEL, DUSCHVÄGGAR, BADRUMSINREDNING, BADKAR, FÄRG, KÖKSBÄNKAR, LISTER, TAPETER, VÄV, DUKAR, MATTOR, VERKTYG MM, MM...


VÄLKOMNA! :D


Wallstickers

Många är ute efter stickers att sätta på vägg, garderob, eller något annat i stället för att tex. sätta upp en fondvägg. Just nu ligger vi inte hemma med något sådant, men det hindrar inte att vi kan ta hem!
Vi har en katalog med stickers från Ferm LIVING.

Mycket snyggt!

Powerbirds Birdcage - Small

SuitcasesWorld Map

Wardrobe  Fashion - Black

Barcode Birch
Foto: Ferm Living

3 dagar kvar...

Hetaste klockan just nu!

Tick tack..
Nina, här på jobbet, har köpt denna klocka i beige och den är ssååå stoor och såå fin. Snacka om avundsjuk! Priset ligger på ca 1100:- och går att köpa på flera olika välsorterade inredningsbutiker. En klassisk och lyxig klocka. Megasnygg tycker jag! :)


Foto: Hus och hem

Formexmässan våren 2011

Från torsdag till söndag förra veckan slog Stockholmsmässan i Älvsjö upp dörrarna för FORMEX!
Vårens alla nya idéer i inredning och design fick möta publikens reaktioner. Och om någon av er var där blir jag väldigt avundsjuk! Jag MÅSTE åka när den är nästa gång efter sommaren. 
Denna våren blir ett färgsprakande 80-tal med "mycket av allting". Skönt att det kommer mer och mer färg framöver. Vi behöver vakna upp ur idet och blicka framåt mot ljusare och varmare tider :)
 

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se samt en pressbild från Formex.se

5 dagar kvar....

Passa er!

Har ni koll på dehär killarna?
Damn, alltså. Det finns nog inga som jag imponeras så mycket av, gällande styling och inredning, som dessa två. Simon och Thomas är nu aktuella med programmet Rum för en stjärna som sänds på kanal 3 på tisdagkvällarna kl. 21.00. Kolla när du vill på tv3play. Åtta svenska artister ska få ett varsitt rum på Hesselby slott inrett efter deras personlighet. Simon och Thomas försöker lära känna artisterna ordentligt, sedan inreder de precis tvärt emot vad de sagt att de gillar, och så blir det helt fenomenalt!
För dig som är intresserad av stil, så är detta program väldigt lärorikt och inspirerande!
       Foto: Kanal3



6 dagar kvar....

H&M home

Tre stilar, tre känslor.
Idag hämtar vi inspirationen från H&M home. Snyggt och billigt!

ETNO CHIC
 - Maskulint och modernt. Accentfärger som orange och turkost mot grå nyanser är det absolut viktigaste för att fixa denna stilen!



NATURAL BEAUTY
- Blommigt, vårigt och ljust. Låt en gammal spegel, skänk eller pall pryda rummet för en lugnare känsla.



URBAN LIVING
- Flytta in trädgården! Betong och trä med gröna och beiga nyanser. Dekorera med en gammal hink, kuddar i grovt tyg och blommor med stora blad. Tänk att stämningen ska inbjuda till att läsa en bra bok.





Lace- "Tatuerad spets"

Boråstapeters nästa kommande kollektion heter Lace.
I pressmeddelandet beskriver man kollektionen som romantisk med temat "tatuerad spets."
Lanseringen sker i mitten av mars. Härliga vårfärger i hela kollektionen, vilket passar perfekt när det bara blir ljusare och ljusare. Snart kommer vitsipporna.
 











Foto: Boråstapeter


Ljuva 50-tal

Framåt går bakåt
Igår visade Nina mig en gammal tapetkarta som i princip glömts bort. Sedan intågandet av 50-talet i form av Eco Tapeters Retro har vi förstått att 50-talets inredning, liksom mode, är aktuellt idag. Men, förståss i ny tappning så att stilen/inredningen/tapeterna/klädesplaggen fungerar till det nya och moderna. Här skakar jag liv i WallKotyr från DecorMaison (TT)





           

 
Foto: Tapet Terminalen

Nya Novilon Scandinavia

Nytt från Forbo!
Den gamla åker ut och här kommer den nya Novilon Scandinavia -kollektionen plastmattor. Några gamla godingar stannar kvar men ca 25 nya mönster får visa vad de går för. Jag personligen har aldrig blivit särskilt inspirerad av plastmattor och skulle aldrig ens överväga att lägga in en. Men idag när jag fick se och känna på kollektionen blev jag positivt överraskad. Proverna kommer för hoppningsvis på fredag, sedan är det bara att planera för mattläggning!



 

 
Foto: Forbo Flooring


Vi tjuvkikar!

TWEED Kolla, kolla, kolla!
Vi är tapethungriga nu hörni! I slutet av februari lanserar Eco Tapeter den nya kollektionen Tweed, som jag tjuvkikat på.
Eco beskriver den som "en maskulin och exklusiv kollektion som flörtat med modeindustrin". Ränder, rutor, siden mm sprakar loss i en fest av mönster och färger! När denna kollektionen kommer, då är det vår :)
Återkommer med mer bilder och info närmare lanseringen.


Foto: Eco

Hide and seek

Nytt från Mr. Perswall! Ni vet, fototapeter ;)
Den här gången är det barnen som får stå i fokus. Hide and seek är en rolig kollektion som gnistrar av kreativitet. Vissa av mönstren och bilderna har de "glömt" att färglägga. så tanken är att barnen har en hel vägg, eller ett helt rum som målarbok och kan färglägga hur mycket de vill! Nästan. Jag som inte har barn känner mig ändå livrädd att pennan i den lilla handen kommer vandra ut på lister och fortsätta ut i vardagsrummet.........




 
Foto: Mr. Perswall


Murano

Den nyaste tapetkollektionen heter Murano och kommer från TT.
                                                                                 (Tapetterminalen)

Temat är rakt igenom trä, kakel och sten. Jag måste säga att jag sett många halvtaskiga försök att efterlikna dessa material och skapa en illusion, men som blivit just bara ett halvtaskigt försök. Denna katalog är fantastiskt bra gjord! Du måste gå fram till väggen och känna på den för att övertyga dig om att det inte är riktigt material utan en tapet. Och priset är en succé även det. Endast 369:- /rulle.


TT, Murano 38

TT, Murano 37

[TT, Murano 26[9].jpg] TT, Murano 7

TT, Murano 39

TT, Murano 32

TT, Murano 31
Foto: TT

Nu skall det hända grejer!

Igår var "prins Magnus" från Nordsjö Idé och Design här hos oss och hälsade på. Jag kallar honom så eftersom vi alla stod med öppna öron och koncentrerad blick när han visade och föreslog hur vi skulle kunna ändra om i butiken. Jag blev väldigt imponerad av hans idéer. Men det är mycket jobb med allt. Ingen tvekan om den saken. Men man måste börja nånstans nån gång.

Planen är att bygga ut tapetavdelningen och skapa fler miljöer. En sitthörna ska komma till och dessutom plats för vising av exklusivare tapeter. Golvavdelningen flyttas och kakel och klinker avdelningen med badrumsinredning skall sorteras och struktueras upp. Detta är såklar något som kommer vara under process och ta lång tid innan precis allt blir klart. Men det kommer bli himla bra! :)

En stor lagerrensning av kakel mm kommer också att ske inom kort.







Göm tekniken

Här kommer lite inspiration från en av mina favoritsajter gällande inredning.

En till TVn, en till boxern, en till DVDn och en till stereon.. ja ni vet vad jag pratar om, dessa hemska fjärrkontroller! De är överallt och det är oftast de som får pryda vårt vardagsrumsbord i stället för tex fina ljuslyktor. Stopp och belägg. Kolla!

Stor bokask till fjärrkontroller

Och vad är då detta, undrar ni? En gammal bok? Faktum är att detta är en ask som ser ut som en bok med plats för alla apparater man vill gömma undan. Läckert tycker jag!

Bokgömma för fjärrkontroller


Liten bokask Liten bokask
Foto: Trend4you 


Gör eget shabby chic

Hur gör man?
Jag har börjat märka av att fler och fler blir medvetna om trender och stilar.
Fler vill göra om hemma i den slitna och härliga stilen shabby chic.
Men frågan är hur man ska bete sig.

Det vanligaste är att man använder en grundfärg för snickerier till att måla möbler, hyllor, skänkar mm. Men problemet är att de flesta grundfärger inte tål att slitas på. Med tiden blir det revor, fingeravtryck och i värsta fall färgar det av sig när man rör föremålet. Vanlig snickerifärg är oftast för blank (glans 15 som mattast). Rekommenderat är att använda max glans 10.

Mina tips:
   1. Använd Nordsjö Häftgrund v Supertäck. Detta är en helmatt grundfärg, men skillnaden är det att den är slittålig och täcker lika bra som en täckfärg. Vill man kan man lägga Nordsjö celco v 10, som är en möbellack, ovanpå för extra slitstyrka tex. till ovansidan på bord som används mycket.

   2. Ett annat alternativ är att täckmåla med en snickerifärg i glans 15 som man sedan slipar ner glansen på med hjälp av ett finkornigt våtslippapper. Exempel är Nordsjö blankett v 15, eller Lady snickerier v 15.

3. När färgen torkat ordentligt slipar du fram kanter och slitningar med hjälp av slippapper i olika kornstorlekar för önskad effekt. Det blir härligt vackert! Lycka till.




Foto:


Sagolandet

Alice i underlandet- tema i Bygglov.
I tisdags på Bygglovspremiären var Matte och Willy m.fl igång igen med härliga projekt. Denna gång var det en tjej i 20-års åldern som fick familjens övervåning omgjord till lägenhet. Resultatet blev fantastiskt vackert, och man bara väntar på att det ska hoppa fram talande kaniner. Hennes stora intresse, teater, avspeglas mycket väl av provdockor, hattlampor och andra spännande detaljer i inredningen. Härligt!
 








Vill du köpa hattlampan så kan du göra det här!


Denna läckra tapet kommer från mimou och exakt denna kan beställas hos oss!
Priset ligger på 695:-/rl.


Foto: Hemmakanalen/Sandy Arufors


Kakelugnsmys

Nu är det slut med kakelugnar och varm choklad.
Tillbaka till livet, tillbaka på jobbet.



Frågan är nu om man ska börja tjuvkika på våren och ljusa upp och renovera med blommor och färgglatt. Eller om man ha kvar vintern ett tag till och satsa på extra mys istället? Snön faller ner utanför fönstren, så nån vårklänsla kan man väl inte säga att det infinner sig ännu. Men snart kommer våren, fortare än kvickt! 


RSS 2.0