Gör eget shabby chic

Hur gör man?
Jag har börjat märka av att fler och fler blir medvetna om trender och stilar.
Fler vill göra om hemma i den slitna och härliga stilen shabby chic.
Men frågan är hur man ska bete sig.

Det vanligaste är att man använder en grundfärg för snickerier till att måla möbler, hyllor, skänkar mm. Men problemet är att de flesta grundfärger inte tål att slitas på. Med tiden blir det revor, fingeravtryck och i värsta fall färgar det av sig när man rör föremålet. Vanlig snickerifärg är oftast för blank (glans 15 som mattast). Rekommenderat är att använda max glans 10.

Mina tips:
   1. Använd Nordsjö Häftgrund v Supertäck. Detta är en helmatt grundfärg, men skillnaden är det att den är slittålig och täcker lika bra som en täckfärg. Vill man kan man lägga Nordsjö celco v 10, som är en möbellack, ovanpå för extra slitstyrka tex. till ovansidan på bord som används mycket.

   2. Ett annat alternativ är att täckmåla med en snickerifärg i glans 15 som man sedan slipar ner glansen på med hjälp av ett finkornigt våtslippapper. Exempel är Nordsjö blankett v 15, eller Lady snickerier v 15.

3. När färgen torkat ordentligt slipar du fram kanter och slitningar med hjälp av slippapper i olika kornstorlekar för önskad effekt. Det blir härligt vackert! Lycka till.




Foto:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0