Nyår, i all sin glans!

Jag tänkte bjuda på lite stämningsfulla bilder från Ikea- home såhär två dagar innan nyårsafton. Ikväll åker jag till Ö-vik och har lite ledigt så jag får be att återkomma när även ni återhämtat er från högtidsstöket. :)

G O T T   N Y T T   Å R !

 








Foto: Ikea Livet Hemma, Patric Johansson


Stiltest!

Har du ingen koll på vad du har för stil egentligen?
Eller har du stenkoll? -I så fall kommer du bli mörkrädd!
Nordsjö idé & Design har tagit fram ett roligt test! 

Testet går ut på att du får svara på olika frågor om din personlighet och resultatet speglar hur det ser ut hemma hos dig, eller hur du skulle vilja ha det.

Mitt resultat blev "myshumla" med massa kuddar och mysgrejer, lite "shabby chic", lite "rosa molnare" och lite "avskalat".
 Stämmer på pricken. Vad blir du?

   
   
Foto: Nordsjö Idé & Design

Klicka här för att se ditt resultat :)


Nu laddar vi om

Festen har bara börjat!
Och nu menar jag inte snöskottningen, haha!
Hoppas ni som jag, haft en skön jul med för mycket mat och många skratt, och uppskattad dukning mm. Jag tar inte i när jag säger att det blev succé! Jag som hade turen att få en gitarr av tomten ska nu se till att göra mina gitarrdrömmar lite mer verkliga.

Vi stökar efter julens alla bravader och börjar planera inför nyår. Om jul var njutning av livet i form av mys, så ska det här bli fest! (Det är ju vad man äter och dricker mellan nyår och jul som spelar roll, inte tvärt om ;)) 

Jag gillar temat champagne som skapar en bubblande och glamourös festkänsla. Guld och glitter kan det inte bli för mycket av.   



Foto: Sia


Vart ska du köpa dina raketer?
Vi har gjort om butiken till fyrverkeriaffär dessa dagar innan nyår! 
Välkomna, välkomna att kika in. :)

   



Från oss alla, till er alla...

Dan före dopparedan.
Kan ni tänka er? Gick det inte lite fort ändå?
Och äntligen får jag fira en riktigt kall och snöig jul tillsammans med min familj. Förra året satt jag nämligen på en kritvit strand i Karibien och svettades. Tro mig, det var hemskt! Haha

Hoppas ni får tid att njuta av mat, sällskap och lite ledighet nu kring jul. Och jag hoppas också att mina pysseltips varit till hjälp i julstöket :)

Då får jag hålla tummarna för att jultomten besöker er och önska er
en riktigt god jul!


Servettbrytning

.. fick jag nyss lära mig att det hette.
 Jag tänkte att jag skulle visa er hur jag kommer vika servetterna vid julmiddagen.

Helst ska du använda tygservetter, men annars
fungerar det bra med kvalitétsservetter i papper.
Glöm big-pack från ikea, denna afton.

                                      
Börja med att vika servetten som en fyrkant.
(Som vanliga servetter ser ut).
Vik ner det översta lagret mot mitten.
Vik sedan två gånger till så att det blir en diagonal.
Vik in lager nr två under den första diagonalen.
Vik denna ytterligare en gång.
Nu har vi fått två diagonala band.
Vik sidorna bakåt så att de möts på mitten på baksidan.
På framsidan har du nu det färdiga resultatet och en söt
ficka att lägga besticken i.

Mer inspiration hittar du hos Ekelund Weavers


Nytt från Cole & Son

Frontier heter den nya kollektionen tapeter från Cole & Son.
Kollektionen lanserades i England i november och nu kan även vi ta del av den. Katalogen är fylld av mönster inspirerade från Asien med fåglar, växter, gondolliknande båtar och lyktor. Kollektionen går i sobra färger som beige och grått med en del accentfärger som rött, rosa och gult. Priset ligger på ca 828:-/ rl.









Foto: Borastapeter/ Cole & Son


Julgranen 2010

Nu är det dags att skaffa sig den årliga granen.
Här kommer lite julgransinspiration från Rusta för 349:- styck. Personligen vill jag alltid ha en riktig gran till jul. Men jag har sträckt mig så långt att min familj kan köpa en gran, istället för att ge sig ut i snön i skogen, som jag föredrar. Jag är väl en traditionsmänniska? :)
Plastgran i vintrigt vitt, stilren koppar, knalligare grönt, isigt silver.... men vänta.
ROSA? BLÅTT?
Nu får man visst göra som man vill. Ingen hejd på nånting!

  


Islykta, ett måste!

Innan jag drar igång måste jag bara kommentera rubriken.. Lärde mig någon gång att man ska byta ut alla jag måste i livet mot jag vill. Jag vill träna, jag vill gå till jobbet, jag vill städa, osv. För det vill du egentligen.
Självklart menade jag att detta lilla pyssel är nåt du vill fixa!


Får jag presentera, den klassiska islyktan!
Detta är något som riktigt pimpar trädgåden till jul. Väntar man gäster så kommer de känna redan innan de kommit in i huset att de är riktigt välkomna. I annat fall kan familjen njuta av sin trädgård när man tittar ut genom fönstret. Jag söker även här, som nästan jämt, ordet mysigt :)

Islyktan pryder entrén på självaste julafton!      [islykta2[1].png]

islykta


O Fyll en hink eller form med vatten och lägg i kvistar, löv, granris, bär, kottar, karamellfärg, godis, eller vad du vill!

O Ställ sedan en mindre behållare i mitten. Det behövs en tyngd i behållaren så att när du sedan tar bort den blir det en plats att ställa en marschall eller en lykta. Ett tips är att fästa den lilla behållaren med en tejp tvärs över hela den stora behållaren så att den lilla hela tiden håller sig på mitten.

O Placera konstruktionen antingen i frysen (om de e små) eller ute om det är tillräckligt kallt.

O När den är helt frusen doppar du den en stund i varmt vatten och tar bort den lilla behållaren. Konstruktionen får då en jämn och fin form och du kan placera ljuset i lyktan.


 [islyktor[1].png]
Foto: Viivilla


En annorlunda julkrans

Nästan alla som bor i villa hänger en krans på dörren till jul. Jag tänkte inte visa någon bild på de traditionella varianterna med granris, äpplen och kottar, för ni vet ju redan hur de ser ut :)
Här har jag hittat en mycket fin och speciell härtformad krans som man lika gärna kan hänga inomhus.

        Glimmande julkrans - en kvistkrans med glimmande dekorationer
Från: Spelochpyssel
 
Kransen är gjord av björkris som man böjer till och fäster med ståltråd. Forma hjärtat så att det blir en fotliknande gjer längs ned och så att det blir en avdelare mitt i hjärtat. Nästan som två hjärthalvor. Tillsammans med riset trär du glittrig tråd, ett band, med pärlor eller något liknande. Du kan även trä pärlor på metalltråd. Tillverka en liten ring av ståltråd som du sedan lindar glitter runt. Fäst den högst upp på hjärtat i mitten. Knyt sedan en härlig rosett framför glitterringen och låt banden hänga ner en bit över riset i mitten. Enjoy!


Panikpyssel

Julstress? -Lugn.
Har man inte så mycket tid till förberedelser och pyntning har jag här ett bra tips!
Släng i lite julgranskulor i en stor skål, helst i glas eller genomskinlig plast. Det skapar julkänsla, och hur lång tid kan det ha tagit? 5 min max! 


Foto: Hus & hem

q-outlet,julgranskulor,kungsör,skål,soffa,pläd


Juldukning

Här kommer en massa inspiration till julmiddagen!
Mitt mest ärofyllda uppdrag på året, enligt mig själv, är när jag har ansvaret för juldukningen. Här planeras det långt i förväg för att göra denna juaftonsdukning ännu mer speciell än förra året.
Har du inte hunnit stryka den stora julduken? -Bra! Ingen panik, för det behövs inte. Se här på bilden nedan. Här har man skapat en sorts snömiljö med hjälp av att skrynkla ihop duken med flit. Kransen kring tallriken kanske mer avskräcker än inbjuder till en brakmåltid, men visst är den vacker?! Julkulorna är en dekoration som man inte kan misslyckas med. 

Juldukning
Foto: Åhléns

juldukning.png
Foto: Helena Aro, Aftonbladet

För den romantiskt lantliga stilen använder vi oss av grovt tyg i naturbeige eller grått. Lek med kottar och kvistar, granris och ett inslag av rött lite här och där. För bästa effekt, jobba med en vit och ljus bas i form av gardiner, stolar, sittdynor och en tunn, lång underduk som ger en snygg kontrast till det kraftigare och mörkare tyget.
 
[villacollection_dukning2.jpg]
Foto: Purple Aria, Peter Landgren & Co

I en dukning för det moderna hemmet och/eller stilen skippar vi rött helt och hållet. Här gäller en medveten matchning med ljuslyktornas placering, rätt glas (är det inte design, så ska det helst se ut som att det ärdet), vita ljus, ekinslag och många löpare tvärs över bordet. Tänk modern slottssal, så får du till det! 


Foto: Topdesign 

Och så har vi den klassiska juldukningen. Rött och vitt, tomtar och ljus. Gulliga glas och röda servetter. Jag älskar att jobba med granris vid juldukningen. Vill man inte ha det grönt så kan man spraya det vitt eller exempelvis silvrigt. Varför inte gömma lite godbitar bland granriset? Polkagrisar, skumtomtar, chokladpraliner och pepparkaksstjärnor kanske? Så kan gästerna mumsa lite mellan tallrikarna.

Hoppas ni fått många iéer!
Kram från mig

Härlga inslagningar

Hela kvällen igår satt jag och slog in julklappar. Det blir viktigare och viktigare för oss att lägga ner energi och omtanke på inslagningen av klapparna, och på saker som gör det lilla extra. Jag tänker främst på juldukningen som jag tänkte återkomma med lite idéer om.

Här har vi den första inslagningen. Att sy i tjockt papper kan man ju göra om man har tid över. Jag skulle rekommendera att använa en symaskin med söminställning med långt avstånd. Annat fall kan man sy grova korsstygn lite här och var i papperet. Här behövs inget snöre, tycker jag.

En blyertspänna med sudd har väl alla en som ligger och skräpar? Här använder vi samma tjocka papper och gör fina mönster av prickar. Du kan i princip använda vilken vattenbaserad färg som helst. Lagom med färg är bästa så det inte kladdar igenom på klänningen du köpt till mamma.
 
Silkespapper i lager blir en snygg dekoration.
 
Glammig dekoration med allt som glittrar och glimmar. Använd band, snören, folie, ja allt du kan komma på. Och du, rädda dekorationen från soptunnan när paketet öppnats, så kan du ju använda det året efter igen! Fast, till någon annan då såklart.

Det klassiska tårtpapperet kommer till sin rätt även här :)

Bilderna är tagna från http://www.mondocherry.com.au/

Ursäkta..

Så går det när man är vinterförkyld. Då ekar det tomt på inlägg och insperation. Jag får be om ursäkt, men nu är jag tillbaka med friska tag!







Nytt på Nordsjö

Igår var jag i Falun på kurs med Nordsjö Idé & Design tillsammans med Ann-Mari härifrån och två kollegor från Färgton i Gävle. Självklart var det fler på plats från Nordsjöbutiker lite här och var.

Kursen var jätteinspirerande och gav oss massor av idéer på hur vi kan visa upp vårat sortiment på ett snyggare/smidigare/roligare eller mer praktiskt sätt, för att underlätta för oss sjävla, men framför allt för kunden. Vi jobbade med layouter, butiksinredning, miljöer mm. Jag ville bara tillbaka till jobbet och köra igång! En ombygnation här i butiken kommer även att börja planeras. Det kommer bli snyggare än någonsin, kan jag lova!

Idag håller jag på med att sätta upp namnet på leverantören, namnet på kollektionen, information om mått och mönsterpassning samt prisinformation på samtliga tapeter som sitter som visningsexemplar i montrar mm. Allt för att du ska få snabb och tydlig information! Bra va? :)


Måste bara inspirera er som inte såg Äntligen hemma igår!
Bordet med betong. Gud, så snyggt!
Men man kan faktiskt fuska. Dra på en riktigt bra maskeringstejp (jag rekommenderar "blåtejpen" så att färgen inte kryper under) och måla denna rand i någon snygg färg rakt över bordet. Det blir en väldigt läcker effekt som kommer till sin fulla rätt när bordet är dukat.
 
Rustikt matbord i trä, stål och betong. Foto: Elin Bohman
Foto: Elin Bohman, Hemmakanalen


Diva

Här kommer den sista nyheten från Midbec: Diva
En stilren kollektion med vacker struktur i samtliga tapeter. I denna katalog finns en tapet för alla, skulle jag kunna tänka mig, om man är beredd att betala lite, och sätter värde på kvalité. Jag njuter av att bläddra i denna katalog.






Foto: Midbec


Lastpall?

En udda TV- bänk, i all ära, men nej tack.
Här ser ni en rolig idé. En lastpall har förvandlats till en tv- bänk med hjul. Väldigt annorlunda får man då säga. Stilen i sig; inredning med inslag av industri, gillar jag jättemycket, det är inte frågan om det. Men jag som ser lastpallar hela dagarna blir bara påmind om varuleveranser med pallyftare, och skulle gärna slippa ha dessa träkonstruktioner i mitt hem. Men, för er som inte brukar umgås så mycket med lastpallar, kanske detta kan vara en rolig grej? :) Vad kan du bygga av en lastpall? - Säkert en massa saker.


Foto: Ikea/ Livet hemma





Dessa två foton är från Nordsjö Idé & Designs officiella bloggare, Sofia som har "inspirerats" av lastpallar.
Coolt eller hemskt, vad tycker ni?


Green

Tre nya kollektioner från Midbec lanseras nu i dagarna. Den första, Amy butler har ni redan fått tjuvkika på. Nyhet nummer två heter Green. Kollektionen är inspirerad av naturen och innehåller många snygga trädmotiv som börjar bli väldigt populärt även i inredningsdetaljer. En del accentfärger förekommer också som turkost och lime.








Foto: Midbec


Och vinnaren är..

GRATTIS!
Nu har vi gjort en rättvis dragning av alla er som varit med och kandiderat i utlottningen av ett presentkort på 500:- hos oss. Roligt att så många ville vara med :)

Vinnaren blev Gustaf Klintbo- Skilje
 Stort grattis och God Jul önskar vi på Bergners!




Kontrollant: Peter Carlsson, Forbo Flooring.


RSS 2.0