Juldukning

Här kommer en massa inspiration till julmiddagen!
Mitt mest ärofyllda uppdrag på året, enligt mig själv, är när jag har ansvaret för juldukningen. Här planeras det långt i förväg för att göra denna juaftonsdukning ännu mer speciell än förra året.
Har du inte hunnit stryka den stora julduken? -Bra! Ingen panik, för det behövs inte. Se här på bilden nedan. Här har man skapat en sorts snömiljö med hjälp av att skrynkla ihop duken med flit. Kransen kring tallriken kanske mer avskräcker än inbjuder till en brakmåltid, men visst är den vacker?! Julkulorna är en dekoration som man inte kan misslyckas med. 

Juldukning
Foto: Åhléns

juldukning.png
Foto: Helena Aro, Aftonbladet

För den romantiskt lantliga stilen använder vi oss av grovt tyg i naturbeige eller grått. Lek med kottar och kvistar, granris och ett inslag av rött lite här och där. För bästa effekt, jobba med en vit och ljus bas i form av gardiner, stolar, sittdynor och en tunn, lång underduk som ger en snygg kontrast till det kraftigare och mörkare tyget.
 
[villacollection_dukning2.jpg]
Foto: Purple Aria, Peter Landgren & Co

I en dukning för det moderna hemmet och/eller stilen skippar vi rött helt och hållet. Här gäller en medveten matchning med ljuslyktornas placering, rätt glas (är det inte design, så ska det helst se ut som att det ärdet), vita ljus, ekinslag och många löpare tvärs över bordet. Tänk modern slottssal, så får du till det! 


Foto: Topdesign 

Och så har vi den klassiska juldukningen. Rött och vitt, tomtar och ljus. Gulliga glas och röda servetter. Jag älskar att jobba med granris vid juldukningen. Vill man inte ha det grönt så kan man spraya det vitt eller exempelvis silvrigt. Varför inte gömma lite godbitar bland granriset? Polkagrisar, skumtomtar, chokladpraliner och pepparkaksstjärnor kanske? Så kan gästerna mumsa lite mellan tallrikarna.

Hoppas ni fått många iéer!
Kram från mig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0