Sweet Dreams

- And fresh air.
Alltid lika fina pressbilder från Gant. Tänk vilken vy, och vilken härligt svävande känsla det måste vara att vakna upp i denna säng, placerad som uppe på ett berg. Jag gillar idén med att fånga känslan av att sova under bar himmel. Underbart.


Foto: Gant

Studentdukning

Välkommen!
Jag måste måste måste bara få sno dessa bilder från trendenser.se!
Frida har gjort en fantastiskt snygg studentdukning som jag inte vill att ni missar. Kolla så häftigt!
Chokladdoppade marshmallows, oliv dekorerade bire kex och en sönderriven mattebok som dekoration. Fiffigt måste jag säga! :)


Foto: Trendenser.se

Efterlyser förvaringslösningar

Hus?
Ingenting får plats, ingenting hänger eller ligger både bra och åtkomligt på samma gång.
Jag rensar och gör annorlunda. Ett hus kanske? -Nej, för jag skulle lyckas inte få plats lik förbaskat. Min sambo har lika många skor som jag, och stången för skjortor är helig. Hm... jag får klura ut nåt.




Foto: Ikea livet hemma

Ornament

Lyx och volym på väggen
Imorgon släpps Boråstapeters nykomling Ornament. En elegant och lyxig kollektion stormönstrat och är menade för "alla" väggar i rummet. Fondväggarna börjar sakta men säkert att gå i graven även här norröver. Skapa ett ombonat hem och mjukare hörn med tapet i hela rummet. Kollektionen är inspirerad från världens alla hörn med virvlande medaljonger och häft.iga illusioner.



Foto: Pressrelease Boråstapeter

Tomtesemester

Lustigt, inte sant? :)
En sommarhälsning från tomten.


Foto: Cloetta

SÖDERHAMN

Yes!
Äntligen blir vi omnämnda i ikeas oändliga titulering av varor. Och ännu bättre: Vi blev en soffa!
Och det som är ännu bättre ändå är att det är en soffa precis i min smak! Stilren och snygg men med mysfaktor. De höga armstöden/kanterna ger ett omfamnade intryck och ger ett avskärmande lugn när man sitter i den. Och självklart finns en fotpall i samma stil.  

Nyhet! SÖDERHAMN 3-sits soffa, 5495 kr, i ljusturkos är både skön att vila i och att vila ögonen på. Till höger SÖDERHAMN fotpall 1995 kr.



Foto: Ikea Livet hemma

Humör-bräda?

Ja, eller armeringsjärn?
Vi som är i branchen pratar mycket om mood-boards. Vad är då en mood-board? Humörbräda? (Direkt översatt)
Man kan säga att en mood-board, oavsett om du klipper och klistrar bilder, eller monterar upp saker på ett armeringsjärn med klädnypor, ska spegla ditt inredningshumör. Här kan du sedan studera och fundera vad det är som gör att du valt att plocka med det som du faktiskt valde. En mood- board hjälper dig få ett begrepp om vad du har för stil och hjälper dig att hitta en röd tåd att följa för att få en helhet i inredningen. Kom underfund med dig själv en stund och sätt igång!


Foto: Frida Ramstedt Trendenser.se

Våga blått!

Blått piggar upp!
Många nämner färgen blå som sin favoritfärg, och bär på ett klädesplagg, ett smycke eller någon annan accessoar. Vet ni, det är få som vågar stoppa in det blåa i heminredningen. I skärgårdar och sommarstugor förkommer det i rättså stor utsträckning, men då bara i marinblått. När jag pratar med kunder är de många gånger rädda för att det "ska kännas för kallt". Men effekten blir väldigt luftig och fräsch ska jag tala om. Ljusblått är en underbar färg som kan kombineras med både rosa, gröna och bruna nyanser. Med den kombinationen undviker du den "kalla" känslan. Blått och vitt tillsammans känns uppfriskande och ger ny energi. Våga blått!


Foto: Nordsjö Idé & Design

Trädgårdsdetalj= Stolen

Kombinera prydnad och funktion.
I ena stunden fastnar jag drömmandes om en stor lummig trädgård och i nästa stund ser jag semesterdagarna fyllas med arbete. Så njae... kanske inte då. Men kanske en liten en? Men ändå väldigt lummig och mysig.
Hittade en finfin favorit i trädgården, nämligen denhär tjusiga upphängningsbara stålstolen i romantisk stil, Hängande karmstol från Länna. Jag har fastnat för allt möjligt som går att hänga upp. Jag gillar känslan som kommer med tanken att dingla med benen. Som om man slappnar av mer då? :) Hela serien fermob i romantisk stil är helt klart det optimala i en liten trädgård eller på balkongen, och särskilt som en liten färgklick bland allt det mörkgröna.




Foto: Länna Möbler

Sommarfest

Festkustens dukning!
Snart kommer sommaren med alla middagar och tillställningar det medför. Gör en personlig duknig med udda porslin, olika stolar, egna dekorer och enkla dekorationer som snören och lådor. Får du in det i dukningen, skapar du den optimala sommarstuge-/skärgårdskänslan. Visst längtar vi? :)






Foto: Ikea Livet hemma

Nyhet! - Ornament

Senaste nykomlingen heter Ornament som lanseras 16 maj. - Ett verk av Boråstapeter.
Här får ni en snabbglimt! Dethär är en kollektion som kommer göra underverk i många hem. Stora, levande mönster som vågar komma upp på alla väggar! 

"Boråstapeters nya eleganta kollektion Ornament låter tapeterna smycka väggarna med olika mönster. Mönster som sätter prägel på rummen och inte räds att tala för sig i jordnära färger. Kollektionen riktar sig till människor som vågar låta reseintryck från hela världen ta plats på väggarna, som samtidigt värdesätter en exklusiv känsla.Tapeterna vänder sig till kultur- och designintresserade människor som inte räds att låta tapeterna stå för utsmyckningen i ett rum."






Foto: Boråstpater

RSS 2.0