Efter regn...

Regnig helg allesammans!
Här på jobbet skulle det vara lättare att lägga till med båt än att parkera bilen..
En filt och en god kopp te, en vän eller en bok; hoppas ni tar paus i alla sommarprojekt och unnar er lite lathet. För efter regn, kommer alltid solsken.


Snyggt på skrivbordet

Jobba effektivt, jobba med stil.
Snyggaste kontorslampan är lätt nyheten från vårens möbelmässa, lampan "Radon table", en av fler i Radon- serien där "cirkeln och trekanten" är lampans grundtanke. Formgivaren heter Hans Sandgren Jakobsen och går att köpa på Scandinavian design för 3400:- . Men det är inte bara designen man får betala för. Lampan är nästan obegränsat justerbar och har en asymmetrisk reflektor som ger ett skarpt men behagligt, jämnt ljus.

Foto: Scandinavian design

Tyvärr har jag inte någon "härmapa" till denhär enormt snygga varelsen. Tveka inte att tipsa mig om ni får nys på nåt liknande för en billigare peng.

Gör det, eller köp det.

Beroende på tid eller plånbok.
En charmigare filt är svår att hitta, i alla fall en ligt min smak. Handgjort och naturligt, inte helt perfekt och självklart inslag av gamla grejer blandas med IKEA- prylar. Det är den nya Svensson! I dag har vi infört ett nytt begrepp. Ordet börjar på IKEA, sedan kan man fylla i med valfri inredning. Till exempel; "IKEA- soffa", "IKEA- Hylla" eller "IKEA- Lampa". Min teori är att IKEA försöker komma ifrån sitt typiska IKEAsortiment och börjar skapa inredning som skulle kunna vara från någon annan. En handbroderad filt från afrika, en lykta från sjöboden, glas från Indiska eller sängkläder från Gripsholm. Så nu behöver vi absolut inte skämmas för att våra hem är fyllda av IKEA-prylar, det innebär inte längre att man har dålig fantasi! (Även om så kanske ändå är fallet.... ) Denhär filten beskriver just precis det jag menar. :) och är man extra fiffig kan man alltid ta en filt och börja dyka upp och ner i den med en bredare nål och snyggt garn. Kanske något för tv- soffan i reklampauserna? Jag kan tipsa om att passa mjukisbyxorna så att inte de blir evigt förenade med myspläden. (Jag har alltså inte råkat ut för detta... ;))

"Att dekorera textilier kommer stort till hösten. IKEA PS STICKA, 499 kr, är redan färdigdekorerad med "stitches" och är lösningen när både tid eller kunskap saknas. Blandningen av ull och polyester skapar en spännande struktur och den handgjorda vadderade kvaliteten gör att den passar både som överkast eller som en extra stor och härlig pläd i soffan. Design: Kazuyo Nomura".


Foto: Ikea/ Livet hemma

Det ska vara rustikt

Gräv lite, och hitta känslan!
Hur man ska inreda finns det hundra tusentals diriktiv på, och dessutom många valmöjligheter, men det är ändå du i slutändan som tar beslut om hur ditt hem ska se ut. Svårt kanske, men det behöver inte vara det. När du flyttar in i en ny lägenhet, en villa, ett torp eller stuga, leta efter husets själ, så kommer resten av detaljerna falla på plats och du kommer lätt se vad som passar och inte.

Många gånger kan det ligga till exempel ett plankgolv under det modernare laminatgolvet, eller den gamla plastmattan. Ta reda på information om när huset byggdes och när det blev renoverat sist. Den här lägenheten är en 1,5 i Göteborg där man bevarat det gamla golvet och låtit tegelväggen vara som den är. Visst är det charmigt? :)






Foto: Stadshem.se

Visa oljan

Nyttiga oljor får pryda köket.
Denna härliga bild kommer från Westerlund Fröling.
Superlätt att snygga till köket med billiga och charmiga butteljer från tex IKEA. Etiketten fixar du lätt själv med en snirklig och läcker handstil. Helt plötsligt blev det väldigt snyggt och genomtänkt att ha oljeflaskorna på diskbänken. Tänk på att ha rätt olja till rätt saker i matlagningen. Olivolja är känslig för värme så använd den i sallader och stek i stället i rapsolja. Valnötsoljan är jättegod i tex pesto :) IKEA mars pannkaka.


Foto: styling Mari Holm via Trendenser.se

Långfrukost

Nu vankas det helg. Ledig helg!
Det regnar galet mycket ute, men så är det så fort jag ska vara ledig. Jag får väl igen för Kroatienresan som var så underbar. Jag far åt stockholmshållet och ser fram emot en enorm sovmorgon och nybakat till frukost. Men måste faktiskt säga att denna vecka i Söderhamn har varit som en lång helg. Söderhamn är full av liv på sommaren, och då tänker man på att vara glad att man bor i en sån fin stad. Trevlig helg!




Foto: Ikea/ Livet hemma

Mera glas

Vi fortsätter på glastemat
genom denhär bilden, också från Ikea Livet hemma. Leta inte efter den perfekta glass-skålen, du har den redan hemma! Tänk på att dricksglas inte bara passar till glass. Att servera förrätten i ett högt glas kan bli succé. Dessutom ser det lyxigt ut och får gästerna att se fram emot vad som komma skall här näst. En förrätt i glas kräver dock en riktigt bra och vällagad varmrätt för att inte få effekten "upp som en sol och ner som en pannkaka". Servera alltså inte pannkaka! Haha


Foto: Ikea/ Livet hemma


Plantera mera

Varför kan man inte tänka kreativt i vissa lägen?
Jag som tycker jag är så väldigt fiffig fick mig en typisk; "meeen åååååå....." reaktion när jag såg dessa bilder. Jag som inte planterar för jag äger bara två blomkrukor, varav den ena har en inneboende i form av plättar på tråd och den andra en stor murgröna. Att sätta plantorna i snygga glas har jag aldrig tänkt på, men visst är det snyggt? :)
Återigen en snilleblixt från någon finurlig människa på Ikea Livet hemma.




Foto: Ikea/ Livet hemma

Hanna i montern

Hanna är verkligen aktuell nu med sin nya kollektion!
I senaste numret av Drömhem & trädgård var det ett litet reportage om Hanna Werning för Boråstapeter och hennes speciella och härliga mönster, inspirerade av djur och natur. Titta här vad fint det blivit i en av montrarna ut mot vägen :) Nina har tapetserat och stylat.  






Foto: Johanna

Marine

Hur har ni det ute i stugorna?
Njuter du eller suckar du över hur gräsligt det egentligen ser ut vid er sommarpärla? Kollektionen Marine, som vi i Nordsjö kedjan är ensamma om, kan rädda dig! Härliga mönster som konturen av måsar och stilrent smårandigt, allt med en marin känsla och matt yta. Ge sommarstället en chans att visa sin bästa sida :)  

Egna kollektioner

Marine, Egna kollektioner Marine, Egna kollektioner 

Marine, Egna kollektioner Marine, Egna kollektioner
Foto: Nordsjö Ide & Design

Hur drömmer du?

Räknar får, räkna städer.
Är du en sån som sover som en stock, en som störs av tankar och funderingar eller kanske en drömmare? Eller har du bara en massa coola prytlar du vill göra av nånstans? På Ikea livet hemma samlas inlägg och artiklar från här och där från folk med roliga idéer för ikeas sortiment och detta spektakel (konstverk om ni så vill) slår det mesta i kreativitet. Ikea har många olika sängstommar tänkta för drapering eller sänghimmel. Kombinera tyg med saker du gillar. På denna bild är jag säker på att personen som sover där drömmer om sin nästa resa. Och har man svårt att sova kan man alltid räkna städer!
Som med de flesta knasiga idéer blir min reaktion: But why? -Why not? :)




Foto: Ikea/Livethemma


Frukost!

Hungrig men ingen fantasi?
Lika mycket som jag gillar inredning, gillar jag hälsosamma frukostar. För er som är som mig, eller äter en väldigt enformig frukost utan variation kommer här lite insipiration. 18-åriga Karlstadsbon Victoria författar bloggen Frukostera. Bilderna på frukostarna är helt fantastiska! Kolla in den om du vill inspireras av blåbärssmothies, kesella, äggsmör och banankeso. :)




Foto: Frukostera.blogg.se

Nyhet från MrPerswall

Vi gillar fototapeter! Här kommer nya motiv.
I Augusti Lanserar Mr Perswall sin nya kollektion Communication. Samligen består av personlighetsrelaterade mönster som kan beskriva lite av din identitet, ditt intresse eller hur du är som person.

"Tapetkollektionen Communication är en hyllning till berättarkonsten. En konstart som formar oss människor. Som bestämmer vår identitet. Vi skapar oss själva genom relationer med andra människor och relationer uppstår genom kommunikation där en god historia är den minsta gemensamma nämnaren. Nu vill vi ge dig möjligheten att berätta en historia som formar din vardag. I vår kollektion har vi gestaltat kommunikationen på en rad olika sätt. Oavsett vilken du väljer lovar vi att ge den rätt dimension, på en vägg, nära dig." Mr Perswall


Foto: MrPerswall

RSS 2.0