Nyhet! Eco Revival

Det är 50- och 60-tal rätt igenom.
Igår lanserade Eco Wallpaper sin nya kollektion: Eco Revival.
Kollektionen påminner om eco Retro, men känslan här är mer modern. Mönstren är inspirerade av 50-tals design och innehåller mönster som är lätta att kombinera med varandra. Personligen fastnade jag för de gröna nyanserna. "Mysgrön" skulle jag kalla kulören om jag fick vara namngivare! Haha

Kommer för tillfället inte åt fler bilder men lovar visa fler när den släppts så vi får hem tapeterna. Kan du inte hålla dig, kom in och bläddra i katalogen :)

Trevlig helg allesammans!


Foto: Eco Wallpaper

Sortera i röran

Läs mer om Åses idé här!
Rörig bokhylla? - inte nu längre. Tänk vilken skillnad lite sortering kan göra!
Bokhyllorna påminner om Mr Persawlls kollektion Communication. En bokhylla kan ju bli förbaskat stor och otymplig. Och att en gång flytta kan man ju drömma mardrömmar om. Så varför inte sätta upp en tapet som en illusion av en bokhylla? :) Mycket smart, men kanske synd att det inte går att plocka ut en bok och läsa några rader....

Böcker i färgordning 010

Böcker i färgordning 003

Böcker i färgordning 006
Foto: Åse, interiörguiden

En glömd dag

Lilla fina våffeldag, ej att förakta. Förlåt.
Jag glömde bort våffeldagen i söndags, mitt i snart är det måndag igen- tankarna. Men det tog jag och sambon igen med att inhandla ett våffeljärn med dubbelgräddning och ställde till med våffelos sent igår kväll. Grädde och våfflor, ja det kan man säga smarrigt! Hade dock svårt att somna med så uppsvälld mage... Lagom är ju bäst. Så köp ett enkelgräddat våffeljärn så äter man inte lika snabbt!  


Foto: Frida Ramstedt

Sommarlängtan

För att uttrycka att sommaren snart är här. En liten liten detalj som genast piggar upp trötta vinterögon.
Vilken liten sötsak från Jelly Bean! (Kända för etagefaten i glada färger.) Glasstårta i solen en ledig dag. Det finns inte så mycket som går upp mor det :)


Foto: Jelly Bean

Ledig dag= Städdag

Nej, det ska det inte få bli i morgon.
Jobbar lördag och därför har jag ledigt i morgon. Och faktiskt så ska jag försöka att inte göra sånt "måste"- göra, utan i stället försöka vara ledig. En sånhär skylt vore väl fint? Haha!
Vad mycket roligt man snubblar över ibland.


Foto: Lånat av: Gammelbålsta gård

Världens bästa hängare

Kan du inte bestämma dig?- Bestäm dig då för en stegliknande hängare.
Häng upp både lyktor och handdukar, halsband mm, eller sätt dit även väggfasta hyllor från stegen. Större nertill och m,indre upptill och använd stegen som hylla. Handdukstork i badrumet kan också vara ett alternativ. Jag gillar stegar! Måste vara en av människans smartaste uppfinningar.


Foto: Ikea Livet hemma

Årets möbel 2012

Tati- familjen med stil.
Mats Broberg och Johan Ridderstråle får Sköna hems utmärkelse Årets möbel 2012 för möbelfamiljen Tati.
Visst är den enormt stilig? En riktigt maskulin gentlemanna hängare för allt vad trench, kavaj och hatt heter. Ibland skulle man önska att sambon var nåt annat än snickare, men det är ju snyggt det med ;). Ställningen är i stål och borden i både trä, matall och glas. Tati familjen har även nyligen fått tillökning i form av speglar.  



Årets möbel 2012. Klädhängaren Tati, designad av Mats Broberg och Johan Ridderstråle.

Årets möbel 2012. Klädhängaren Tati, designad av Mats Broberg och Johan Ridderstråle.
Foto: Sköna hem


På lampjakt!

Jag blir snurrig i huvudet.
Det är faktiskt himla svårt att välja lampor!
Jag vet vad jag vill ha men ändå inte... Vad sägs om denhär?
Det kanske blir självtillverkning tillslut. Jordglobar är ju inte alls det hippaste som finns idag, men om man kanske pillar ur kartan? Toksnygg måste jag säga!


Foto: Frida Ramstedt

All för sjön

Hur ser din drömbåt ut?
Jag fick under dagens gång flera favoriter. Synd är ju bara det att plånboken inte riktigt är så tjock som man ibland skulle vilja... Första gången för mig på båtmässan, och jag var helnöjd!
Passade såklart på att titta på alla inrednings- och båtdetaljer i marin stil. En sak kan jag säga och det är att blått, rött och vitt, aldrig kommer gå ur tiden när det gäller inredningen i skärgårdens sommarstuga. Inte heller kombinationen av gamla och nya möbler och detaljer. Sommarlängtan. Är det bara jag som drabbats av det? :)



Marrokanskt kakel

Lhådös är helt inne på rätt spår.
Förra veckan var Malin från Lhådös kakel in inspirerade oss om kommande nyheter och slängde endel gamla pannåer. Kaklet ska vara natur nära, både till material och färg men mitt i allt lyser en anna trend igenom. Marokkanskt och åter Marokkanskt. Stora och små mönster med alla färger du kan tänka dig. Accent eller helt golv? Det väljer du. jag gör absolut tummen upp!

Marrokanskt kakel, Lhådös Marocko

Marrokanskt kakel, Lhådös Marockovitblå 1

[Marrokanskt-kakel-Lhds-Marockovitbl6.jpg]

En av mina inspirationsfavoriter gällande den marrokanska kakelstilen är den här bilden, stiltje, som jag snott av Frida, Trendenser.se. Superläckert golv som matchas snyggt med grått och svart. Och jag vet att Lhådös kakel i april lanserar en kakelplatta i liknande stil som detta golv. Den är 30 x 60 och består av 8 st plattor med olika mönster.
 
[Marrokanskt-kakel-Stilje-via-Trenden[3].jpg]

En månad till påsk

Någon som börjat tänka på påskpyssel?
- Nej, tänkte väl inte det. Så jag påminner er om att det är ca en månad kvar (bara) till påsk, och att det kanske är dags att börja fundera på om den traditionella påskpyntningen ska få en annan nish i år. Hur kul är det när samma saker år efter år åker fram... Samma högtid, nytt år, brukar jag tänka. Kan man kanske ersätta gula fjädrar och tuppar mot något annat? hmm..? :)

Här kommer lite inspiration från Ikea Livet hemma. Gud vad vackert! Och ambitiöst. Eller hur?


Tar lite semester

I eftermiddag sticker jag på fjälläventyr till Funäsdalen.
Har tittat lite på väderprognosen och det ser ut att bli soligt och en temperatur kring -2.
Drömläge kan man lugnt säga. Ha de!


Foto: Funasfjällen.se

RSS 2.0