En promenad med hunden

Walk in the park från Osbourne & Little.
Det finns så otroligt mycket spännande bland alla nya kataloger från de nya leverantörerna! Man blir alldeles lyrisk. Tänkte visa er en utstickare med engelsk stil som innehåller hundar, träd och löv samt annat man kan träffa på när man är ute på en "walk in the park". Ute fast inne. Mest imponerad blev jag av de breda ränderna i snygga färgkombinationer. Guld med koppar, ljusgrått och marinblått; koppar, vitt och ljuslila eller guld och vitt tillsammans med mullvadsgrönt.

 

 
Foto: Osbourne & Little


Lösningen på alla nyansproblem

Är ni inte överens om i vilken nyans byrån eller köksluckorna ska målas om?
Men ni kanske i alla fall är sams och ha bestämt vilken kulör det ska vara, fast en vill ha ljusare och en annan mörkare? Eller kanske du helt enkelt inte kan bestämma dig. Lösningen heter tonstege!
Om kulören ska vara grå; köp en halvliter vit och en halvliter svart snickerifärg och blanda dig fram till flera nyanser. Ska den vara röd eller blå så gör du likadant och för de lite ljusare nyanserna blandar du i mer eller mindre vitt. Så får alla som de vill, med oändlig variation som du inte tröttnar på i första taget :)


Foto: Ikea/ Livet hemma


Foto: Nordsjö


Marint och som du vill

Just nu jagar jag vårtecken. Jag har sett krokusar, pripps blå- reklamen har börjat rulla och nu kommer det: MARINT! :)
Stilen som alltid kommer tillbaka varje sommar har nu än än gång vaknat ur sitt björnide. KIVIK soffan från Ikea med fristående moduler kan lätt genomgå en förändring, både vad gäller form och klädsel. Den annars helvita soffan kan snabbt få ett marint lyft genom att man byter ut delar av klädseln till tex. marinblått. Rött är även en färg som passar väldigt bra till stilen. Jag personligen är inget big-fan av just det marina, men hade jag en sommarstuga skulle med all säkerhet några marina detaljer och textiler få ta plats. Men för dig som bara älskar detta sätt att inreda och inte har en sommarstuga, varför inte skapa känslan av hav och sommar i ditt hem? :) Lite som minisemester- varje dag.

 
 




Foto: Ikea/ Livet hemma


Se till att fynda!

Fågelburen är riktigt het! Skynda att fynda på loppis.
Jag kan varna om att fågelburen kommer bli en hemmets och trädgårdens centrala dekoration nu i vår och sommar. Särskilt nu när man hör fågelkvitter så fort solen tittar fram. :) Men det är viktigt att ta fasta på att det inte ska vara en vanlig fyrkantig bur som ser ut som vilken bur som helst.. nej, det ska helst vara i gammal stil, lite sliten, med dekorationer och ev "krusidull". Om du ska på loppisrunda snart så kika efter en gammal fågelbur att ställa ett ljus eller slingrig växt i.  På bidstar. nu kan du auktionera på antikviteter, massa prytlar i shabby chic och annat spännande från tex. Lisa Larsson, Stig Lindberg och Josef Frank. Så nyp fynden, innan omvärlden får reda på hur mycket fint man kan göra med en gammal fågelbur! ;)

Fågelbur/ljuslykta
Foto: Trend4you.se

Ljuslykta från trend4 you som man kan använda som dekoration både inomhus och i trädgården/ på balkongen. Går att både ställa och hänga. Buren kostar 239:-.  

 Klicka för att stänga fönstret Liten fågelbur

  Klicka för att stänga fönstret
 Foto: Bidstar.nu


20% på hela Noro sortimentet!

Fram till 10 april har vi 20% rabatt på hela Noros badrumssortiment.
Passa på att äntligen skapa ditt drömbadrum! Hämta din katalog hos oss, eller gå in på hemsidan för mer information och inspiration.

  

 

 
Foto: Noro Scandinavia


Svanenmärkta Spackel Eco

Nu har det nya Nordsjö spackel Eco äntligen kommit! 
Och vi har redan fått toppbetyg från diverse målare :) Tanken är att man ska gå över till denna miljövänliga produkt som ersättning för det vanliga Nordsjö Spackel Medium. Såhär skriver Nordsjö:

Nordsjö spackel Eco produktbild 

Sveriges och Nordens första
miljömärkta spackel



Nordsjö Spackel Eco är en god nyhet för alla som vill ge miljön en skjuts i rätt riktning. Nordsjö är först i Norden med ett Svanenmärkt spackel.  


Den nordiska miljömärkningen Svanen passar väl in i Nordsjös miljökoncept. Nu kan du äntligen få ett helt miljömärkt rum, från spackel till toppfärg. Svanenmärkningen är en garanti för att Nordsjö Spackel Eco uppfyller de krav som miljömärkningen ställer på hela den nordiska marknaden.


Grunden för ett bra resultat

Men Nordsjö Spackel Eco är inte bara ett miljövänligt val. Det är också marknadens bästa spackel. Spackel är grunden till ett bra målningsarbete och denna nyhet säkerställer en smidig arbetsprocess och ett professionellt resultat. Nordsjö Spackel Eco utjämnar hål, repor och ojämnheter och kan efter några timmars torktid slipas till en jämn yta som ger en perfekt grund till fortsatt målningsarbete.


Hoho, what about owls?

Det smygstartade förra säsongen, men nu är det uppenbart.
Vårt porslin, dukar, kläder, smycken, lyktor, klockor; allt! Ugglorna tar över världen! Nu väntar jag bara på vågen uggletapeter som jag beräknar kommer dyka upp i sinom tid. Vad är det med dessa ugglor? Det känns som nån sorts hypnos. Jag dreglar just nu efter det perfekta ugglehalsbandet på lång kedja som jag så snart som möjligt hoppas hitta. Det går inte att undvika: Owls, we like it! :D 

Här ser ni en färgglad tavla av illustratören Helen Musselwhite.


Foto: Ikea/ Livet hemma

 
  Foto: Finska Ittala

  
Foto: Modekungen.se

 
Foto: Lagerhaus.se


Vinylklick på ombygget

Golvet börjar komma på plats...


Foto:Johanna

John lägger Pergos senaste nyhet; Vinylgolv med klicksystem i nyansen silver oak.
Ett snyggt golv i ekimitation med hög slitstyrka som du lägger precis som en vanlig klick-laminat. Finns i många nyanser. 


Sommar snart?

Är det fler än jag som längtar till sommar, sol och långfrukost?
Visst är det underbart att det är så ljust nu! Vårdagjämningen har varit och snart kommer påsken. Ta vara på dagarna så inte hela våren springer ifrån dig. Dags att planera semestern kanske? :)


Foto: Ikea/Livet hemma


Oxford

I april lanserar Boråstapeter den nya kollektionen Oxford.
Det mustiga, biblioteksinrökta England får ta plats i våra hem. Kollektionen känns typisk engelsk men knyts samman med gamla original mönster från svenskt hantverk funna i Boråstapeters arkiv. Designern är Hanna Wendelbo-Hansson som tidigare designat Boråstapeters Falsterbo.












Foto: Boråstapeter 


Gammal själ i ny kropp

Nu ska ni få beskåda resultatet av min stolsförvandling!
Ninas gamla stol har varit med om mycket. Från början var den tydligen orange. Jag fick för mig att jag skulle göra om stolen, i "shabby chic". Visst blev den fin? Jag är i alla fall supernöjd! Nu står den så fint i det nytapetserade Lace- hörnet med lila pacelymönster.

Såhär gjorde jag:
Först slipade jag av stolen med slippapper och tvättade av den med målartvätt. Sedan målade jag stolen två gånger med Nordsjö Häftgrund V (grundfärg för snickerier). Sedan börjar resan att göra stolen personlig. Med slippapper slipade jag fram kanter och framkallade lite "slitage" här och där, pillade fram mönstret på stolsryggen med en liten spik, samt tredde ett snöre i den håliga sitsen i form av en stjärna. Fiffigt, tyckte jag :)

Före:


Efter:







Foto: Johanna


Dags att presentera..

OSBORNE & LITTLE och NINA CAMPBELL !

Jag nämnde förut att vi skulle skaffa oss samarbete med två nya tapetleverantörer.
 Fast egentligen är den en leverantör med en annan fristående designer, Nina Campbell. Vi har fått hem en massa kataloger och hoppas snart få hem inredningen och golvet till nya tapetavdelningen så att ni kan ta del av dessa underbara tapeter! Tänkte ni skulle få tjuvkika på några tapeter från den mest speciella kollektionen; Teatro.

"Wow, vilket disco! Och vad är det där? Haha, det ser ju ut som plåt!", så löd kommentarerna från de målare och mattläggare som inspekterade katalogen igår. :)

 
Foto: Osborne & little


Förvandlingen kan börja..

Denna stol har varit med om mycket här på jobbet.
Den har varit målad i olika kulörer, sitsen har tapetserats i omgångar...
Idag bestämde jag mig för att en gång för alla göra något riktigt radikalt och vackert av stolen, som i sig är rättså fin. Framför allt vill jag att mönstret uppe på stolsryggen ska synas bättre. Så nu i eftermiddag har jag suttit med ett rejält terapiarbete och beräknas bli klar imorgon förmiddag. På återseende :) 




Foto: Johanna

Grovstickat och råbarkat

"Handarbetat. Hemtrevligaste inredningstrenden just nu- Grovstickat och råbarkat".
Nu på lunchen satt jag och läste i senaste ELLE intreriör och slog upp sidan med ovanstående rubrik. Uppslaget är fyllt av stickat och rent trä. Mina ögon föll genast (såklart) på tapeten Knitting som syns på bilden. En likande tapet har vi hemma, som jag genast sprang och letade tag i. Roligt att damma av lite bortglömda grejer som blivit supertrendigt! Kollektionen heter Materio och kommer från Decor Maison.  


 Foto: Cotoure Déco

granny  [Stickad fotpall.jpg]
 Foto: Markus Bstieler, Granny                       Foto: Etsy

Dags för Lace

Ni minns "tatuerad spets" fån Boråstapeter som jag nämde skulle dyka upp här i vår?
Lace
är en feminin och vacker kollektion som samtidigt blir tuff. Jag tror att tapeterna kommer kunna passa många!
 



Foto: Boråstapeter


Årets kulör, ni minns

Öppna dina sinnen och låt den få vara med på ett hörn!
Tänkte jag skulle påminna om den speciella kulören som ska få lite extra uppmärksamhet detta året: Citrus Yellow!



Jag är bombsäker på att en kulör vi kommer se mer och mer av är gult, och det i alla dess former. I inredningstidningar uppmärksammas kulören och fler och fler tapeter innehåller tex gula blommor eller så kommer de med helgul botten med små små rutor eller ränder i vitt. Ett superbra alternativ till det klassiska "enfärgat". Och ni som har koll på vårens mode; ja ni kan väl bara hålla med om att gult tar stor plats på catwalken.  

Så jag tycker vi ska tuffa till oss lite och använda den gula färgen mer i inrdningen! En fräsch variant av gult är Nordsjös, tillsammans med modehus officiella "årets kulör". Bara en liten sak, en liten vägg, en kudde eller en ommålad stol i denna kulör kommer ge en fräsch och pigg accent mitt i allt grått och vitt!

Foto: Polyvore.com


Foto: Ikea


Foto: Nordsjö Idé och Design


Grönt i badrumet

Här ser ni min nyinförskaffade "plättar på tråd", eller som den också kallas; Muehlenbeckia.
Jag tänkte jag skulle slå ett slag för att ta in mer av det gröna i badrumet för en ren, fräsch och uppfriskande känsla. Tyckte det blev väldigt snyggt till den ovala plåthinken. En blandning av trädgård och rå industri. En härlig krock blir det i stilen när man kombinerar med mjuka vorlanger och självklart om ni frågar mig: en massa kuddar! Fast såklar inte i badrumet då.. 
 







Foto: Johanna

Kuddarna kommer från Ikea/home.


Kalika

Den sista nyheten från Intrade som jag tänker presentera heter Kalika.
Pacelymönstrat möter stora blommor i 3d tillsammans med spännande ränder. Helt klart en av mina favoriter på Intradetopplistan!

Här ser ni pacelyns RR när den är som vakrast. (För er som gillar pacely kommer snart Lace från från Boråstapeter som jag har nämnt tidigare. Tänkte visa er den mer ingående igen när vi närmar oss lanseringen mitten av Mars.)


Snyggt att blanda breda och smala ränder! Det skapar mycket liv.


Är det inte så att man nästan skulle vilja lukta på väggen? :)


Och här har vi en mycket elegant och klassisk fondväggstapet som jag tror skulle passa många :)

Foto: Intrade


Nyfikna?

Nu har det hänt en del med ombyggnationerna..
Vår golvavdelning har rensats ut, en hel vägg har rivits, och nu ska det målas och läggas nytt golv innan vi kan börja inreda den nya utbyggnaden av tapetavdelningen. På "svarta väggen" kommer vi visa de exklusivare varumärkena som Cole & Son och Casadeco. Och vi kommer även få två nya sådana tapetleverantörer som jag inte tänker avslöja ännu :). En sitthörna planeras att ta form och vi kommer kunna visa tapeter i en mer avslappnad och hemmalik miljö. Då jobbar vi på lite till då! ;)
 

 Foto: Johanna

Mirror Mirror

Här kommer nyhet nr två från Intrade, Mirror Mirror!
..och den kommer med humor, färg och glädje! Jag gillar denhär kollektionen för att den är så annorlunda. Tapeter man blir glad av, ja det är hela denhär boken sprängdfylld med! Favoriten är nog tapeten med kastruller. Tror den skulle ge en väligt snygg effekt i ett modernt kök. Finns i fler färger än grönt också. :) Priset ligger runt 600:-/rl.







Klicka för att stänga bilden


Foto: Intrade


Wallpower Wanted

Här kommer en megahäftig kollektion, en av Intrades 5 nya kollektioner, Wallpower Wanted.
Kollektionen behöver inte beskrivas så mycket mer än själva namnet på den. Man vill ha lite power på väggen. Man vill liksom att det ska hända nåt som ger en wow- känsla. Några barn bläddrade i katalogen innan vi ens hunnit packa upp och prismärkt den ordentligt, och de föll direkt!








Foto: Intrade


Tapetfeber och fårskinn

Alltså, jag förstår inte hur man kan spotta ut tapetkollektion efter tapetkollektion!
Alla leverantörer bombar oss med tapetböcker, bokstavligen. Riktigt härligt! :D Eller om man säger så, att det bara blir svårare att bestämma sig. Jag tänkte faktiskt presentera de som jag personligen tycker är fullträffar. För om jag skulle skriva om varenda en skulle det bli tapeter i 2 veckor i sträck, eller 4 inlägg om dagen om olika kollektioner. Så ni får ha överseende, eller hoppa högt nu när det blir många inlägg om tapeter.

Bara för det tänkte jag skriva om nåt helt annat.  

Jag har fått dille på fårskinn! Jag tycker det är otroligt vackert och dessutom mysigt. Jag som är så svag för allt som har med ordet mysigt att göra. Dessa bilder kommer från företaget Living and Room som man även kan jobba för som konsulent. Tror jag ska beställa den mörkgrå och den ljusgrå kudden i fårskinnsimitation. 

 

 
Se mer här


Crescendo

Om jag inte ännu lyckats övertyga er om grönt och rosa, kommer här ett sista försök: Crescendo. 
Nu smyger sig våren på och sedan kommer ett baota- crescendo in i sommaren! Här snackar vi sommar och sol, blommor och färg. Men vi glömmer inte heller här den beiga strandprommenaden och det vita morgonljuset.. 








Foto: Casadeco


Dolce Vita

Den tredje nyheten från Casadeco heter Dolce Vita.
Personligen tycker jag att denna kollektion påminner om våren. Blommigt, randigt och småmönstrat dominerar i färgerna rött, rosa och grönt. Väggen får en härlig och uppiggande färgklick lagom till att det blir ljusare och ljusare. :)  











Foto: Casadeco


Austral

Jag får ursäkta min frånvaro..
Jag har befunnit mig mitt i skidfesten i Mora :)


Foto: Vasaloppet.se

Vi fortsätter med nästa kollektion från Casadeco, Austral.
En tapetkollektion som får en att längta utomlands. Naturnära mönster och ja, sköldpaddor. Haha! Oväntat, men varför inte?






Foto: Casadeco


RSS 2.0