TAPETYRA 25% !

TAPETYRA DENNA VECKA PÅ ECO- OCH BORÅSTAPETER !


EXTRA KVÄLLSÖPPET ONSDAG OCH TORSDAG
TILL 20.00 !

VI BJUDER PÅ TILLTUGG

VÄLKOMNA!

Underarbete och Eco Exclusive

Tapetnedrivning är inte alltid det roligaste. Särskilt inte om man trott att tapeten under sitter skapligt, sätter upp den första våden av den nya tapeten och märker att tapeten under släpper.... Det hände här hos oss. Jag och nina stod halva dagen igår och sprayade på vatten och skrapade ner tapetbit efter tapetbit med en varsin spackelspade. Det gäller att ha tålamod! Ett alternativ är bredspackling, men det dammar så hemskt efter slipningen. Ett annat alternativ är recover, men det kändes lite "overkill" eftersom vi ständigt tapetserar om i butiken. Så det fick bli att riva ner alltihop.


Foto: Lånat av Mysstund.blogg.se

Idag skall en sprillans ny, röd, snygg tapet från Eco få visa sin bästa sida från väggen i sitthörnan. Tapeten kommer från den nya kollektionen Eco Exclusive som innehåller just exklusiva tapeter, några med sammetsyta.



Foto: Ecowallpaper.se

Sommarsignaler

Porslin, likt inget annat.
Jag kunde inte låta bli att fnissa åt denhär nakenbadaren!
Har ni sett! Tofflor på fatet och trosorna på skeden. Vilken fullkomligt underbar skapelse från det Holländska företaget Pols Potten!


Foto: Frida, Trendenser

KAMPANJ NORO

BADRUM- NORO
"Nu kan alla unna sig ett lyxigare badrum"



På utvalda produkter ur sortementet. Bläddra i kampanjbroschyren här!
Gäller tom 19 mars

Retrotoppen

Nostalgifredag
Idag har jag gjort en egen 3 i topp lista över retroinspirerade tapeter med modern touch. Meningarna är delade om huruvida publiken tycker. Har man någon positiv erfarenhet från den svunna tiden är oftast responsen positiv. Men reaktioner som liknar "herregud..." kommer också. Jag, som är av den unga (fräscha) sorten tycker detta är mycket spännande! Här presenterar jag de tre tapeter som jag uppskattat mest under halvåret som retrotrenden blommat upp som mest. 

På första plats kommer Eco Retro denna tapet i kollektionen har ett fantastiskt mönster som jag bara inte kan släppa. Passar ypperligt till 50-tals teakmöbler som fler och fler börjar rädda från alla loppisar. Grattis eco!   


Foto: ecobtp.se

På andra plats har vi Miss Print från Midbec ja ni ser ju, ursnygg!


Foto: Midbec

Och som trea har vi Wallkotyr från Decor Maison. En kollektion som inspireras av retromodet. Denna tapet har en lyxig lyster med en mer diskret känsla där retro ändå skymtar när ögonen sveper över väggen.  

[Decor Maison, WallKotyr6[5].jpg]
Foto: Decor Maison

Lisa Bengtsson fynd

Textildax
Halva priset på tyger i en av stadens små butiker fick mig att styra kosan direkt efter jag slängt i mig matlådan på lunchen. I nya lägenheten ska jag absolut inte frångå min (vår) gammelinspirerade, lätt marina, lätt feminina inredningsstil, men jag har bestämt mig för att addera mer färg! Våga färg brukar vi säga på Nordsjö, och själv fegar man. Hur man är...

Det ni ser nedan är tygerna, design Lisa Bengtsson, som jag tänkt ska bli kuddfodral i nya soffan. Jag betalade en hundralapp styck lite drygt för bitar på 60 x 140. Kanon tycker jag!

F
Foto: Studio Lisa Bengtsson

Alloc Kitchen wall

Det slående alternativet till kakel
Nyligen har en ny kollektion kitchen wall från Alloc lanserats. Skivorna som är 1200 breda och 600 höga limmas med Tec 7 på gips eller spånskiva, eller direkt på befintligt kakel. Med tungan rätt i munnen och med en jämn, täckt kant med lim på skivans baksida, får du ett snyggt resultat som dessutom är helt tätt i skivans kanter och skarvar. Denna skiva ska ej användas i badrum. Där rekommenderas Alloc wall and water.
Vill du veta mer, stick in huvudet i butiken och hugg första bästa tröjärm, så hjälper vi dig! 




Foto: Alloc

Vad gör ni på alla <3 dag

Själv ska jag äta långfrukost med min älskling,
skrapa 15 trisslotter, och sedan knata ut på isen (i solen förhoppningsvis) och ta med lite matsäck. Och jag vet att Bergners bjuder på gelehjärtan imorgon. Så får du inga av någon annan så kan du alltid kika in :) hihi 
Glad alla hjärtans dag alla!


Foto: IKEA Livet hemma

Årets tapet och designer

Vi spinner vidare på festligheterna och berattar att Årets tapetdesigner
är utsedd!
Hanna Wendelbo-Hansson, designer för Boråstapeter, krönades till den främsta i år med sin kollektion Karlslund, som är ett av hennes mästerverk.

"Möbelmässveckan inleddes festligt med prisutdelning till förra årets mest framstående formgivare i tretton prestigefyllda kategorier. Årets Tapet gick till kollektionen Karlslund av Hanna Wendelbo-Hansson för Boråstapeter
med motiveringen: En imponerande och inspirerande historisk tapetkollektion med mönster från 1500-talet fram till 1900-talet som har moderniserats på ett känsligt sätt."




Foto: Boråstapeter

Foto art Stockholm design week

Stockholm design week är igång! Starten gick av i och med att ELLE interiörs designpris delades ut för att belöna de bästa inom svensk formgivning från det gångna året. Visar lite bildgodis från Frida Ramstedt som var på plats. Tur att hon uttrycker sin fotokonst genom stämning. Vi nästan känner hur det är att vara där. Vackra foton, säger jag!


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser

Ordning och (o)reda

Mappar och lådor, pärmar och burkar...
Finfina saker som inspirerar till ordning. Ändå lyckas jag ha ordning i max ett dygn innan kaoset är ett faktum i mitt hemmakontor... Men drömma går ju. Någon annan som skulle vilja ha lite mer struktur såhär i starten på veckan? God måndag!


Foto: Ikea Livet hemma

Bjuder på en personalbild

Fint foto på våra brudar!
Nina, Helena, Ann-Mari och jag, Johanna.

Ha en underbar helg!


Foto: Tina, Pergo.

Förvandla din byrå

Hanna ger ett loppisfynd sitt lyft!
Överblivna tapeter efter tapetseringen? -Använd dem till möbelexperiment!
Nina och jag här på jobbet bestämde oss för att göra om en gammal byrå som hon fyndat för ingeting.
Färg från Hannas nya tapetkollektion från Boråstapeter hottar upp, och med olika beslag fick byrån ett lekfullt intryck. Den står nu i en av våra montrar ut mot vägen. (Så håll utkik om ni åker förbi. )
Ps. Den är inte till salu, ens för dyra pengar ;) haha




Foto: Johanna

Ny säng eller ny fyllning

Nya sängkläder får det bli.
Ny säng, jo det skulle behövas, men vi får se det som att det är mysigt att jag och min sambo i alla fall ligger nära varandra i mitten av sängen pga. lutningen....
Är väldigt sugen på detta bäddsettet från trend 4 you, men dock utan engelska-flaggan-kuddarna.
Ikväll blir det omtapetsering i nya sovrummet och jag inbillar mig att de här kommer passa ypperligt!

Bäddset i 2-pack

Bäddset i 2-pack
Foto: Trend4you.se

RSS 2.0