Drömmar eller inredning

Livet på Ranchen.
Mode och inredningsbranchen längtar att ligga under klar stjärnhimmel med ett halmstrå i mungipan. Rent trä, läder, denim, ull och rutmönster varvas om vart annat och det är självklart att denna stil är den röda tråden genom hela hösten. Mot vintern ser vi mer av blått, lila, grått och vitt, men nu dominerar beige, brunt och svart i materialen trä, metall, plåt och läder. Textilierna håller också samma färgnyanser och har faktiskt lite indianliknande insiprationskänsla gällande mönstren. Höstigt- och låt mig säga "ranchigt"- i stället för "lantligt". Tänk svensk ren design med basen rent trä, beige, brunt och svart, tillsammans med gammal amerikansk storfamiljsliv på ranchen. Var noga med att hålla belysningen max till halva höjden av rummet, detta skapar en mer harmonisk stämning. Belysning rakt uppifrån och ned får inredningen att kännas platt. Ett alternativ är i så fall att rikta en lägre lampa snett upp mot taket, vilket ger ett lenare ljus.    

För många år sedan, i samband med visningen av filmen "Mannen som kunde tala med hästar" började en dröm växa fram inom mig. Tänk att få sitta och reflektera över livet på en pall i stallet medan man putsar på läderremmar och lyssnar till hästarnas tuggande. Eller att få sitta i en stor westernsadel galopperandes med lösa tyglar över berget och se ägorna högt uppifrån. Men alla drömmar ska inte bli sanna, då har man dom ju inte kvar. Så inredning får duga som smakprov! Drömmmer ni också? :)   











Foto: ELLE interiör

50-talsporslin

Innan du städar bort, läs detta!
Något du inte får stuva undan nu när det närmar sig storstädning i övergången mellan sommar och höst är 50- tals grejerna! Både soffor, kulörer och porslin spökar mitt ibland det toppmoderna. Just dethär klassiska mönstret har varit poppis och fördömts för att sedan blomstra åter. Och jag gör mig inte till när jag säger att jag tycker denhär kollektionen, Mon Amie, är väldigt charmig. :)

Mon Amie - min vän, formgav Marianne Westman redan på 1950-talet. Westman hämtade inspiration till den numera klassiska dekoren en regnig midsommarafton. Den blåblommiga dekoren har blivit något av ett signum för Rörstrand genom åren. Marianne Westman var verkligen en pionjär inom sin genre och har även kallats för “porslinsmamma”. Rörstrand.

Mugg: ca 149:-  Tallrik: 149 - 229:-  Skål: 149:-

MonAmie

MonAmie

MonAmie
Foto: Rörstrand

3 dagar kvar...

Håll ögonen öppna!


Flytt maybe?

Mitt lägenhetskök, i drömmarna.
Jag behöver inte säga så mycket mer va?
Otroligt snyggt enligt min smak. Såhär ska det helt enkelt vara. Lägenheten ligger i Täby och dit fick jag helt plötsligt god lust att flytta imorrn.

Kök med matplats

Kök
Foto: Hemnet

Nyhet: Soul

Boråstapeter kommer också med en nyhet i höst, Soul.
Harmoni blir till, enligt Boråstapeter, genom att nordisk design får mötas av asiatisk känsla. Kollektionen innehåller dova färger och passar den som önskar en spännande tapet som samtidigt inger lugn. Efteratt ha bläddrat i kartan är min absoluta favorit den mörkblå på första bilden. Lanseras 30 sept.








Foto: Boråstapeter

Som man bäddar

Våga blanda randigt med blommigt, med blommigt!
Här har ni min blandning fina textilier från IKEA, H&M home, Gripsholm och loppisfynd som jag samlar på hög i min drottningsäng. Så blanda, blanda, blanda! Fint, inte sant? :) Nu ska jag fortsätta min lediga dag med att pyssla på med städning och ska snart knalla ner till Erikshjälpen med de största glasögonen och bästa fantasin. Håller tummarna för fynd! Dröm sött.  








Foto: Johanna

Eco graphic

Nyhet från Eco Wallpaper.
Den 7e oktober lanserar Eco sin nya tapetkollektion Graphic. Inspirationen kommer från 80-talets minimaliska sida och känns som en kontring till det blommiga och lantliga som har slagit ígenom stort i Sverige. Samligen tapeter betonar det maskulina och innehåller grafiska mönster i färgerna vitt, svart, rött, blått och brunt. "Ungkarlshem" fick helt plötsligt inte samma sluskstämpel. Snyggt säger jag! 

 








Foto: Eco Wallpaper

Är du kvadratsmart?

Får du inte plats?
Släng gammalt skit och stapla på höjden. Köp askar att lägga allt småplock i. En "häst" att hänga kläder på är bra så du får en god överblick. Behåll så mycket bar golvyta som möjligt genom att skruva upp skåp, hyllor, tv bänk mm en decimeter till en meter ovanför golvet. Detta gör att rummet känns luftigare. Om du kan, byt ut stor och klumpig inredning som byrå och skänk till ett tunt skoskåp som du fäster mot väggen och hyllor. Skruva bort garderobsdörrar och sätt in skjutdörrar eller tunga draperier. Tro mig, man får en massa plats! Lev stort i ett litet hem istället för att leva trångt i ett stort hem. Misstagen är så lätta att göra om du inte tänker dig för. Lycka till!


Foto: Ikea/ Livet hemma

Som ett brev på posten

Idag släpps IKEAs höstkatalog.
Och snart ramlar den ner i din brevlåda. Jag känner mig dock inte lika galen som jag brukar vara, när katalogen ska komma. Jag håller mig uppdaterad ändå. IKEA har blivit väldigt bra på att marknadsföra och visa helhetsinspiration i både tidningar och på internet. Dessutom har vi Livet hemma- bloggen att tacka! Men kul ska det bli att bläddra igenom den. Det blir nog till och med en IKEA-trip till Gävle i morgon. Jag råkar nämligen vara ledig :).


Foto: Montage, via Trendenser.se

Bokask, Fransk lilja

Franskt och rustikt.
Ni vet att jag förut tjatade om att gömma elektroniken. På något sätt inbillar jag mig att det stör vårt harmoniska jag och dessutom tar det över inredningen. Trend4you är en av mina favorithemsidor för lantlig inredning och det var där jag hittade de andra bokaskarna. Här kommer en nyhet som nästan är oemotstånderlig. Den slitna och rustika lådan, helt i trä, prydd av den klassiska franska liljan, misstänks absolut inte för att innehålla fjärrkontroller, bankdosa, laddare eller dylikt. Mycket snyggt tycker jag :) Kanske ett litet steg i rätt riktning för dig som funderar på att haka på den nya grenen i "shabby chic"- stilen. Den med fransk tvist!    

Bokask FRANSKA LILJAN

Bokask FRANSKA LILJAN

Bokask FRANSKA LILJAN
Foto: Trend4you.se

Kräftskiva

Marint och enkelt.
Då var vi en bra bit in i Augusti, och kräftskivorna kan inte bli för många. Även om snappsarna kan bli det..
Som jag brukar säga, så kan det vara irriterande att inte komma på de enkla och smarta lösningarna. Servettvikning har jag alltid tyckt varit viktigt, men är det ont om tid är denna idé både bättre och snyggare. Lite tamp runt besticken på en blå eller vit tygservett. Genialiskt! Skål.  








Foto: Ikea/ Livet hemma

Mr Perswall: Communication

Äntligen lanseras Mr Perswalls Communication!
Communication är den nya kollektionen fototapeter med uttyck för personlighet. Tema resor, matematik, böcker, natur, konst och musik är bara några av alla intressen som avspeglar sig. Tanken med tapeten är att den ska beskriva den/de som bor där.




Foto: Mr. Perswall.se

Iittala

Marimekko skål i svart.
Denhär snygga kommer få en lycklig ägare i helgen. Den ska nämligen bli present till någon som förtjänar lite lyx. Tänk vad läckert att fylla den med till exempel geléhallon då den blivande ägaren är en tjej med attityd. Tänk vilken härlig färgkontrast med mycket power det kommer bli. :) Denna modell finns i flera olika storlekar och färger, och alla borde ha en!
Marimekko Skål Svart
Foto: Royal Design.se

Mosaik på relax

Små små plattor som får helheten att bli enorm.
I helgen blev jag bortskämd av en kompis som bjöd mig på Himlabadets nya relaxavdelning i Sundsvall. Självklart passade jag på att spana in kaklet. Stora delar av relaxen bokstavligt talat består av mosaik i mörka nyanser och jag kunde inte sluta förundras av känslan det gav. Den mörka färgen bidrar till avkoppling, och mosaik ökar rymden i rummet och känns väldigt lyxigt. Jag står härmed för att inte vara rädd att badrumet ska kännas mörkt, för det gör inget! Låt badrumet få vara din nya myshörna och piggna istället till på morgnarna i ett ljust kök med en kopp kaffe. På bilden här nedan ser ni det tiogradiga kallbadet. För övrigt kan jag verkligen rekommendera relaxen!






Foto: Himlabadet

Hett med panel

Ett annat sätt att sätta panel.
Vem är inte svag för grålaserat trä i dessa tider? :) Här hittade jag en väldigt inspirerande bild på en ovanlig höjd och breda plank. Är du en sådan som är trött på allt vad halvpanel heter kan detta vara ett alternativ. Så snyggt att gå ända upp tills taket går över i snedtak. Rummet känns luftigt och högt i tak. Tips: Om du ser till att ha sängen låg ser taket högre ut!

Att bollfransar kan uppfattas som stilrena var något nytt!
Foto: Husligheter.se

Trevlig sommarkväll

Ikväll är det dags för sommarmiddag ute vid en stuga på en ö.
Ibland behöver man ta det lugn och bara prata med en go vän.


Såld på linne

På jakt efter nya sängkläder.
Jag har blivit väldigt sugen på saker i just linnetyg på sista tiden. Jag tänker bege mig på jakt efter härliga, grova och ljusa sängkläder till den kommande hösten.





Något annat jag är svag för är vita sängkläder med mörka tunna ränder. Särskilt snyggt tycker jag det är att kombinera det med blommiga tyger, grått, rosa och grönt. Låter det inte härligt? :)


Foto: H&M Home

Nytt från Filippa K

Ny design från Rörstrand och Filippa K.
Muggarna som finns i var och var annat hem, kanske man skulle bli trött på, men här kommer lite fräscha
nyheter. Den senaste modellen espressomugg för vår/sommar 2011 heter stitch. Men min personliga favorit är ändå net. Tycker den är otroligt stilig! 
Men den gamla spetsmönstrade är big no no nu, eftersom den känns som "hej, jag ska på födelsedagskalas och har dålig fantasi".

Stitch
Net



Men den här, den kan vi vara utan!

Foto: Pressbilder Rörstrand

Semesterlat

Ursäktar frånvaron, men jag är säker på att ni unnade mig lite semester!
Nu kör vi på som vanligt.


RSS 2.0