Weekend

Nu sticker jag på en lågweekend till Prag
tillsammans med en kär barndomskompis som för tillfället är bosatt i Stockholm. Lite ledigt och lyxigt såhär innan jul får bli min julklapp till mig själv. Mer från mig kommer på måndag! Håll till godo och kom ihåg att inte julstressa! :) Trevlig helg och på återseende.



Ser fram emot att se vad Prag har att erbjuda.

Drick gott i jul

Glögg ur äpplen eller choklad i mjölk?
Dessa superhärliga dryckestips tänker jag sno med mig och föra vidare.

*Smält mörk choklad i vattenbad och häll i snapsglas. Toppa med pinne och polkagrisar. Låt stelna i kylen.
Snyggt att servera på en bricka tillsammans med het mjölk. Doppa i koppen och njut! Vill man piffa till det kan muggkanten doppas i äggvita och strössel.

*Glögg kan serveras ur urgröpta äpplen med en kanelstång som både smaksättare och dekoration. Gästerna kan med fördel även äta upp sitt glas efteråt.

Fler tips någon? :)






Foto: Frida Ramstedt, IKEA Livet hemma 

Dukning last year

Juldukning med Ernst från förra året.
Vi blickar tillbaka och ser vad vi gjorde förra året, och vad som var aktuellt. Grönt och grått härskade, tillsammans med traditionellt granris. Dukningarna var ljusa och uppiggande. Du hittar inköpslistan här.

I år vill jag i stället slå ett slag för mörker och värme. Beige och brunt. Kvistar och grenar får pryda i stället för granris. Accenter som silver och blått ger en skön tvist som påminner om kall snö. Och glöm för all del inte plädar och hudar!

Vad tror du att du skulle vilja förändra i denna dukning för ett mer "julen 2011"?






Foto: Hemmakanalen

Ser du stjärnan

Kanske snyggaste julstjärnan 2011
Jag utser adventsstjärnan Fling från Bsweden Belysningsbolaget som årets vinnare!
"Endast" 5830:-


Foto: Rum 21

Glödhett

Ett cykelhjul, gamla glödlampor...
Man samlar på skräp. Och tur är väl det!
Hittade denhär bilden som är fotad i butiken my o my. Visst rycker det i pysselnerven? :)
Funderar seriöst på att åka ut till mina föräldrars garage och leta ett cykelhjul. Verkligen cool idé tycker jag!


Foto: Frida Ramstedt

Första advent på söndag?

Julstämning? Njaaaeee,
inte än.
Men måste säga att mysfaktorn var på topp när jag tillsammans med 7 andra personer beträdde Skärsåbryggan i full flytoverallsmundering. Det var vi och en båt till som låg tilllagd vid Albertina där vi snart fick komma in i värmen och njuta av den gudomliga maten.


Foto: Ikea, Livet hemma

Boråstapeter- Karlslund

Ny kollektion från Boråstapeter!
Anno 1905 försvinner och ersätts av Karlslund.
I kollektionen finns tapeter med namn som Drottningholm, Bjärka Säby och Jugendträd. Varje mönster med en unik historia. Inte minst Rosenvinge som tros ha målats av tyska munkar och är Nordens äldsta papperstapet, daterad till år 1556 och funnen i det Rosenvingska huset i malmö. Helhäftigt! :) Tapeterna finns att beställa från och med mitten av december. Pris 599:-/ rl.












Foto: Boråstapeter

Inred mod(e)igt

Interior design goes fashion design.
Möbler och tapeters utseende har under den senaste tiden gått hand i hand med modet på catwalken. Nu kommer vi till ett nytt stadie. En liten milstolpe rent utav. Sovrum och dressingrooms inreds efter inspiration från klädbutiker. Våga plocka ut kläderna ur garderoben. Många investerar hellre i möbler än kläder eftersom man ser dem varje dag, och kan kanske därför ha mer glädje av dem. Men här skapas möjligheten att njuta av de vackraste plaggen- varje dag! Riktlinjerna för hur det "ska" vara enligt "svensk oskriven lag" suddas ut litegrann. Vad bär man på vinterns första julbord på lördag måntro? :) 




Foto: Ikea Livet hemma

Nordsjö- Spackel Eco

Var snäll mot miljön när du renoverar- från början till slut!
Under de senaste åren har det blivit högre konsumentkrav på miljövänlig färg. Lukten ska vara minimal och lösningsmedlet ska helst vara vatten. Nordsjös färger är både miljömärkta och svanenmärkta.

Vi är nu ensamma om att för första gången kunna presentera ett väggspackel som är ekologiskt och helt miljövänligt! Spackel Eco är lättarbetat både vid applicering och slipning, och är dessutom mycket prisvärd. 
Leta bland hyllorna efter de gröna burkarna!

Elle interiör kulörer framtaget tillsammans med Nordsjö

Spackla ekologiskt med Spackel Eco
Foto: Nordsjö Idé & Design

Jag vill ha ett får

Drar mig tillbaka till stalltjejs-tiden och minns dagarna av bus och skratt i höet. Jag och en vän blev surrogatmammor åt ett litet lamm som vi matade med nappflaska. Ett speciellt litet minne som man kan le åt, sådana har man några stycken. Men nu finns tyvärr ingen plats för fårhagar, så kanske en pall skulle kunna duga? Tänk vad skönt att ha denhär bänken vid dörren när man knyter sina skor, eller pallen som en extra sittplats till soffan när det kommer besök :) Mycket prisvärt från Rusta!


Bänk med fårskinn 1495:-  pall 699:-
Foto: Lånat från roomservice.blogg.se

Akuthjälp!

Finns du där ute som kan hjälpa mig en smula? :)
Om man kommit över en hel kartong av detta porslin från Royal Copenhagen, hur mycket kan det vara värt måntro? Kollektionen är mycket vacker i tunt porslin. Inget jag skulle stoppa i diskmaskinen direkt. (om jag hade nån...) Helgen innehöll nämligen en del källar/bod/vinds- rotning och jag skulle uppskatta detta som lite av en guldgruva.

Om det finns nån som är en fena på att värdera porslin, eller vet någon/något dit man kan vända sig för att få en värdering, hör mer än gärna av dig! 
[email protected]




Foto: Danskdesign.nu

Frostigt varmt

"Ett gott nytt jul"
Nån mer än jag som näst intill fick lite julkänsla idag?
Frosten på asfalten fastnade i däcken på min cykel, när jag kall om både öron och kinder trampade till jobbet i morse. Denhär julen har jag bestämt ska bli väääldigt mysig och ombonad. Inste som förra året då jag använde mycket silver för att göra det piffigt. Den ska istället sprudla av värme och kärlek i mörka toner av brunt. Filtar och plädar ska varvas mellan gäster och glöggmuggar i soffan, och dukningen blir ren och varm. Funderar faktiskt på att ta in lite cobolt-blått som accentfärg. Men för att undvika den kalla känslan från det blåa tänker jag inte kombinera med vitt just där det är blått. Nåt vitt ska självklart vara med med tanke på hur fint det symboliserar snön, men då tillsammans med det bruna och mörkgråa, och kanske mörkröda? :) Nåväl, ni kanske tycker jag är tokig som planerar julen redan nu. Men för att det ska bli riktigt bra, och för att jag själv ska kunna ta det lugnt utan att springa runt som ett nervvrak, vill jag förbereda mig väl. Trevlig helg! 


Foto: Ikea Livet hemma

Nästan vitt

Eco almost white
Ny tapetkollektion lanserad från Eco Wallpaper! Nästan vitt. Inte riktigt vitt, men allraste nästan. En kollektion som passar alla. Dova mönster i ljust ljust grönt, blått, rosa, creme, grått mm för de rum som vill verka nästan vita. 389:-/ rulle är prislappen. 








Foto: Eco Wallpaper 

Tidningskorg Lyx eller budget

Fler än jag som är ute efter en mysig tidningskorg att stoppa plädar i?
Nja, kanske inte va? Jag antar att man hellre samlar på fina magasin. Men jag som har en tendens att falla för vackra "frontpages" samlar på hög utan att ha hunnit läsa ett enda ord. Så för min del är det köpstopp på tidningar.. Ha! Men för den sakens skulle kan det aldrig vara fel med en tidningskorg i skinn! Här har ni orginalidén från G.A.D , samt budgetlösningen från Rusta för endast 149:-. Jag kan meddela att det är ca en tiondel av vad motsvarande produkt från G.A.D kostar. Vilken väljer ni?




Foto: Lånat av Littlemissfixit.se

Lila sätter riktning

Tant gredelin har viftat med paraplyt.
En av höstens stora accentfärger är lila!
Här har vi tre riktiga klassiker som vi nästan inte vill se i nån annan färg än lila! Gryta från Le Creuset, ljuslykta från Iittala och lampan Alfons från house of Jammi. Hur man törs stoppa in lila prytlar i inredningen beror på vad man utöver baskulörerna har för utstickande färgklickar. Ett tips är att kombinera lila med grått, turkost och/eller mörkgrönt. Svart passar bättre än vitt i kombination eftersom det lätt kan bli en övertagande feminin känsla om för mycket vitt får ta plats i sammanhanget. Så ta paus från de röda kuddarna och låt lite kallare toner hamna i blickfånget. Det kan göra större förändring än du tror! :)

Le Creuset
Royal Design 
Kivi Ljuslykta Rosa, 6 cm House of Jammi
Iittala


Här kommer en lista på mina favoriter i lila

1. Oxford Delux från Mio, 7.250,-
2. Flockblomma kudde från EM, 299,-
3. Matta från EM, 1.895,-
4. Lampa från Mio, 890,-
5. Pläd från Mio, 1.250,-
6. Vas från Indiska, 179,-
7. Tablett från Indiska, 29,50
8. Pikant lampa från Mio, 850,-
9. Vinglas Pralin från IKEA, 39,-

Foto: Företagen ovan

Karins bord

Bild efterlystes..
Det saknades en bild på illustrerad idé från Äntligen hemma- Karins egendesignade bord. Men såhär såg det ut. Stommen består av en lampskärmsskelett sprayad i svart, och skivan är en mdf. Hållbart nog för saker som ljuslyktor och porslin, men ej som pall när en lampa gått i taket eller vildare aktiviteter.. Kul idé! :)  


Foto: Hemmakanalen.se

Watch it.

Vintern är under anstormning.
Det blev så påtagligt i söndags kväll när klockan vreds tillbaka.
Snart är det vinter. Och svart som natten. Jag vill inte kalla det höstdepression då jag alltid tror på glädjen i det lilla och är en anhängare till positivt tänkande. Jag vill hellre kalla det eftertänksamhet... Ta vara på varje stund i livet.


Foto: Ikea Livet hemma

RSS 2.0