Höstens trendspaning

Livet hemma om FORMEX.

Hela svenska inredningsvärlden reflekterar, komenterar, informerar och repeterar i smått och stort om FORMEX. Kanske för att det är centralt för alla som pysslar med färg, form, möbler och trender. Något jag fastnat för något enormt är gamala resväskor. Se här hur rustikt, personligt och charmigt det blir! De fyra viktigaste beståndsdelarna man ska gå efter i höst lyder: Känsla- man ska känna kvalitét och material, rent trä- naturligt är vackert, återvinning- gamla saker används på andra sett eller görs om, kontraster- blankt mot matt, mjukt mot hårt, grovhyvlat mot finslipat, rutigt mot blommigt, nytt mot gammalt, ja listan kan göras lång.    
 
"Nu är det höst och med en ny säsong serveras massor av nyheter och trender! På Formex i Stockholm ställde nästan 1000 olika företag ut sina produkter och nyheter inom hem och heminredning. I år handlar det mycket om materialet. Naturmaterial som obehandlat trä, skinn och även päls är populärt. En trend som man även kan se inom mode. Och visst är det så att mode och inredning inspireras av varandra. Även färgskalan med allt från en signalorange till oxblod, naturläder i cognac och ljust brunt hittar man både på catwalken och på Formex.
Andra spännande och vackra material till hösten är metaller som blänker, rostat eller är obehandlade. Material som förändras med åldern och får en vacker naturlig patina är populärt.  Ikea Livet hemma.




Foto: Ikea, Livet hemma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0